Gaz nabity, sprzęgiełko na sprezarce sprawne, ale sygna do niego nie dochodzi, przekaznik tez dobry, dlatego prosze o schemat ukladu klimy abym mogl znalezc przyczyne w jakis innych przekaznikach lub bezpiecznikach.
Printable View
Gaz nabity, sprzęgiełko na sprezarce sprawne, ale sygna do niego nie dochodzi, przekaznik tez dobry, dlatego prosze o schemat ukladu klimy abym mogl znalezc przyczyne w jakis innych przekaznikach lub bezpiecznikach.
schematy są podwieszone w tym dziale np. Manual 155 to jest na pewno i myslę że jest to samo co w145 TS
mam 1.9 jtd z 2000roku. jak presledzilem przewody pod maska to tak: z czujnika cisnienia idzie 5 kabli do wiazki z 2 przekaznikami i bezpiecznikiem 30A. potem to idzie gdzies na wentylatory i dalej na druga podluznice do przekaznika i 2 innych po czym z tego ida 2 kabelki na sprezarke.
No to jest bardzo podobnie jak w 155 a zasada działania jest taka sama. Ostatnio wycinałem elektrykę klimy i trochę temat liznełem, może czujnik ciśnienia albo sprawdz czy przy nabijaniu nie rozszczelniła się instalacja
instalacja byla nabita dzis rano po calonocnym sprawdzeniu bo taka sobie zarzyczylem. czujnik wymienilem tez i nadal zero poprawy,
witam mam schematy angielskie :) podaj adres@ to prześlę jaka wersja klimy?
To i ja poproszę bo i mi coś szwankuje :/ Mój adres to omron8@interia.pl
Ile kosztuje czujnik ciśnienia? Tak mniej więcej.
- - - Updated - - -
Czy w wersji z klimą wiatrak ma dwa biegi? Wentylator włącza się prze 90. Jak sprawdzić czy działa drugi bieg?
więc poprosze : martynagrajek@o2.pl
Coś się w biegach mogło popsuć czy po prostu czujnik znać nie daje że trzeba by było dwójeczkę wrzucić?