-
różnica w tłokach - waga
Zamówiłem jeden tłok tak jak dostałem polecenie i zemściło się już szukanie oszczędności. Kod silnika się zgadzał, wszystko inne też a mimo to tłok przyszedł trochę inny. Pytanie moje brzmi czy może się różnić waga tłoków i jak silnik przyjmie taka adaptację. 3 toki które ocalały są z oznaczeniem na gorze tloka "2Q2" a ten, który przyszedł jest z oznaczeniem "2P2". Różni się również budową. Wymiarowo w sensie dopasownania do tuleji jest tak samo.
Jestem raczej sceptyczny jeśli chodzi o zakładanie tego tłoka, nie bardzo chce sie pod tym podpisywac. Ciężko będzie wyważyć silnik. Ktoś miał już podobny problem. Może wystarczy zeszlifować odrobinę z tego innego lub z tych trzech.:confused:
-
nie zakladaj go, bo silnik krotko pozyje, a i tobie te wibracje raczej sie nie spodobaja.
-
Ja miałem taki problem w 1.8 TS :) Przynajmniej dwie osoby mi ważyły i u każdej wychodziło inaczej! Nauczyłem się już że takie rzeczy trzeba zważyć przed zakupem bo szkoda nerwów.
Silnika raczej bym tak nie składał bo szkoda go trochę ;)
-
Zwaz caly zestaw tlok z korba i pierscieniami w calosci jaka jest roznica miedzy nimi.
-
witam
skonczylo sie na zakupie nowego tloka. Jak na razie silnik zrobil juz ponad 2000 i dziala bez zarzutow wiec reanimacja przebiegla pomyslnie :)
-
Ten tlok roznil sie tylko gruboscia 1 pierscienia uszczelniajacego, niczym wiecej ;] no ale skoro znalazles inny komplet.