-
Mam tu parę egzemplarzy alfy GT poradzicie, ocenicie ??? bo szukam szuuuukam
-
A więc tak... GT z trzeciego linku po jednej stronie nie ma znaczka Bertone, po drugiej zaś ma- pewnie przynajmniej z jednej strony była lakierowana. GT z 4 linku nie ma obu znaczków :D czyli pewnie też była malowana, albo coś kombinowano przy niej. zwróć uwagę na zawieszenie i oczywiście silnik. Odkręć pokrywę silnika (nasadowy klucz 10 weź ze sobą) i sprawdź czy nie ma nigdzie wycieków. To tyle z mojej strony :)
a tak ogólnie to zły dział wybrałeś, bo lepszy do tego byłby dział "Porady przy zakupie" :)
-
a przepraszam za zly wybor ale wlasnie takich rad potrzebuje :)
-
-
Na forum są przynajmniej ze dwie fajne GT do kupienia za tylko trochę większa kasę od tych z linków, a prawdopodobieństwo zadowolenia z zakupu forumowej od komisowej chyba dużo większe.
-
ok ayem sprzedaje a ta druga ??
-
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-150k...C24868579.html - ta jest strasznym paździochem, była uderzona z przodu, nie ma książki serwisowej, a patrząc po zużyciu wnętrza daję jej ok. 200 tys. (w mojej 147 sprawa wyglądała nieco lepiej, a miała właśnie taki przebieg). Co do ogłoszenia z selespeedem - unikaj jak ognia! Są to bardzo awaryjne skrzynie, chociaż pomysł był bardzo fajny. Jednak ja nie polecam. Całkiem sensownie wygląda ta z 2004 roku czerwona. Przy wyborze GT zwracaj uwagę na wycieki - oczywista oczywistość, na zawieszenie czy stuka itp, czy kopci przy gwałtownym dodaniu gazu (jeśli puszcza czarne chmury to EGR do wyrzucenia - koszt wymiany ok. 500 zł) i zwróć uwagę na braki w detalach, a to zaślepka do zderzaka, a to coś - takie pierdoły są bardzo kosztowne i trudno dostępne. I to byłoby chyba tyle... jestem w miarę na bieżąco, bo moją GT kupiłem tydzień temu ;) jakby coś to pytaj.
-
Cytat:
Napisał
lexus91
czy kopci przy gwałtownym dodaniu gazu (jeśli puszcza czarne chmury to EGR do wyrzucenia
i tak i nie. Bo nie tylko EGR może odpowiadać za kopcenie auta. Np. "kończąca" się turbina też będzie kopcić, przelewające wtryski tak samo. EGR może też być zwyczajnie zaślepiony i wtedy też będzie bardziej dymić.
Cytat:
Napisał
lexus91
zwróć uwagę na braki w detalach, a to zaślepka do zderzaka, a to coś - takie pierdoły są bardzo kosztowne i trudno dostępne
Tu się zgadzam. Zazwyczaj można je dostać głównie lub tylko w ASO. Ceny chociaż by zaślepek wahają się między kilka a kilkadziesiąt złotych. Są to niby szczegóły, ale jakbyś podsumował brak kilku zaslepek i powiedział o tym sprzedawcy, to masz już z czego zbijać cenę :)
-
-
TEMAT mozna zamknać autko jutro kupuje od ayema, piekna sztuka