Czy pompa paliwowa jest taka sama do wszystkich TS`ów ? ... najprawdopodobniej będę musiał wkład wymienić bo ma kiepska wydajność.
Na allegro zaczynają się od silników 1.6 a ja mam 1.4 ;/
Printable View
Czy pompa paliwowa jest taka sama do wszystkich TS`ów ? ... najprawdopodobniej będę musiał wkład wymienić bo ma kiepska wydajność.
Na allegro zaczynają się od silników 1.6 a ja mam 1.4 ;/
A takie pytanie poza temat :) Co może dać wymiana pompy paliwowej na nową i do czego ona tak naprawde służy:)? Przepraszam za OT ale interesuje mnie to :)
Pompa paliwa podaje paliwo na listwe wtryskową. Jeżeli stara pompa jest mało wydajna(daje słabe ciśnienie), o wymiana na nową spowoduje zwiększenie ciśnienia z jaką paliwo jest podawane na listwę.
Myślę że miedzy 1.4 a 1.6 nie powinno być różnicy w pompie paliwowej.
Nie mogę się powstrzymać :? a wiesz do czego służy kierownica?Cytat:
Napisał kubatron
Ja wiem.... do trzymania :D :twisted:Cytat:
Napisał 75andrew155
nie mam najmniejszych wątpliwości że Ty wiesz :lol: ale mogą być tacy co nie wiedzą :mrgreen:Cytat:
Napisał Majkel
Raczej od wcześniejszych T.S. tzn. do '99 pompy nie dopasujesz, bo w tych nowszych takich jak twój to chyba filtr paliwa jest zintegrowany z pompą, a według ePer 1.4 i 1.6 mają te same pompy paliwa.
z tego co się orientuje to filtr mam osobno. A tak jak pisałem nie chce całej pompy wymieniać tylko wkład. Tzn jeszcze nie chce - najpierw koszyczek i filtr sprawdzę a przy okazji spróbuje "na krótko" ją podpiąć bo patrząc po schemacie to z tego obwodu jest zasilane mnóstwo innych rzeczy i mogą się straszne spadki napiec pojawić jeśli są słabe styki.
EDIT : ooo :) w końcu mi ePer chodzi ... :) bo wcześniej coś nie bardzo dział :) i w końcu mogę sam poszukać :) Dzięki za odpowiedzi