witam mam problem w 145 z tylnym kołem widocznie wudac ze sie kładnie czego to moze byc przyczyna czy łożyska czy mZałącznik 63254oze cos tak
Printable View
witam mam problem w 145 z tylnym kołem widocznie wudac ze sie kładnie czego to moze byc przyczyna czy łożyska czy mZałącznik 63254oze cos tak
Trzeba zregenerować tylny wahacz. Zestaw naprawczy jest tani, gorzej z wymianą:
http://moto.allegro.pl/zestaw-napraw...439826057.html
a czy musze to wyminic od razu z drugiej strony?? czy tylko wystarczy jak na tym kole po wymieniam to??
Możesz zrobić jedną, ale za tydzień na przykład może to samo się zrobić z drugiej strony, więc jak już chcesz.
aha dzieki wam ziomki:D za rozpoznanie przyczyny
Wystarczy jedną stronę. Po co wymieniać dobre części na dobre, zwłaszcza że są to odrębne elementy wymagające rozbiórki w dwóch różnych miejscach samochodu.
no w sumie tez tak mysle ze elementy zawieszenia sie wymienia parami pewnie wymienie z dwuch stron i bd miał spokój
Witam,
Mam następujący problem w mojej 145:
Od paru dni strasznie skrzypi mi lewy przód(zawieszenie)+kierownica "skrzypi" podczas skręcania. Na przeglądzie powiedzieli,że muszę wymienić lewy dolny wahacz z przodu. Czy to wystarczy? Czy zniknie skrzypienie??? Troche się niepokoje. Wahacz zamówiłem ale nie wiem czy powinienem jeździć i czy to bezpieczne???
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
Świeży użytkownik Belli :);)
Wahacz kazali wymienić, bo pewnie są luzy na tulejach, a skrzypienie przy skręcaniu może być spowodowane zużytym górnym łożyskiem w kolumnie mcperson. Można je rozebrać i spróbowac zregenerowac albo kupic nowe.