-
Wsteczny wyskakuje
Witam wszystkich! Mam problem z wyskakującym wstecznym. Po jego wrzuceniu i przejechaniu kilku metrów wsteczny wyskakuje. Zaznaczam, że wszystkie biegi wchodzą gładko nie słychać żadnych zgrzytów. Sprawdziłem olej jest OK, nawet jakby jest go za dużo i czyściutki. Gdy jednak przytrzymam drążek zmiany biegów w pozycji wstecznego bieg nie wypada. Może ktoś miał podobny problem. Pozdrawiam!
-
Widzę, że masz ten sam model i rocznik co ja. A jesteś pewny, że wrzuciłeś go do końca? Mi tak raz wyskoczył jeszcze zanim zacząłem cofać, właśnie dlatego, że źle go wrzuciłem. Polecam wtedy wrzucić jakikolwiek inny bieg i jeszcze raz wsteczny do oporu ale bez siłowania się. Pamiętaj też, żeby podnieść do samej góry tą dźwigienkę której używa się do wrzucenia wstecznego. Kilka razy zdarzyło mi się na początku posiadania auta nie podnieść jej tyle ile trzeba i wsteczny nie chciał wejść.
-
skrzynia w dol, synchro pewnie .... nie ma co gdybac .. sciagaj skrzynie
-
Czy aby na pewno bieg wsteczny ma synchronizator?
-
wg instrukcji (strona 303) wszystkie wersje JTD mają wsteczny zsynchronizowany (cyt.:" 5/6 biegów do jazdy do przodu i bieg wsteczny; wszystkie zsynchronizowane").
- - - Updated - - -
I potwierdzam... Auto podczas toczenia się przyjmuje wsteczny bez jakiegokolwiek zgrzytu :)