-
Spalanie mojej belli
Mam takie pytanie posiadam belle 156 1.9jtd.105kuca 00r , przed wyjazdem na wakacje zatankowalem do pelno zrobilem 720km, glownie trasa lecz tez troche miasto polowa z tego na klimie,samochodem jechaly 2 dorosle os plus bagaze , srednia predkosc na trasie byla 120-130 nieraz troche wiecej przy wyprzedzaniu,po tym dystansie mam 1/3 baku czy nie spalila mi za duzo? Czy poprostu wskazowka klamie, i ile da sie zrobic na pelnym zbiorniku nia kilometrow.sorra za ewe. bledy ale smigam szybko na tel
-
dolej do pełna i zobaczysz dokładnie ile spaliłeś. Wskaźnik kłamie, nic nowego. Także nikt nie wie w jakim "stanie" twój silnik.
-
Moja na jednym baku robi około 1000km przy normalnej jeździe (60/40 - trasa/miasto). Niedawno na pełnym baku ON Ultimate udało mi się osiągnąć trochę ponad 1200km.
-
O ja nieszczęsny.. Jakże takie wartości są mi obce. Damian, nie przejmuj się tylko ciesz! :)
Pozdro dla JTD
-
Obce mi są takie wartości spalania.
Zawsze liczyłem w L/km a nie w bakach/km czy 1/3baku według wskazówki na ileś tam km.
-
To mi pali średnio 8l/100km czasem 7,5l/100km ( zalewam zawsze do pełna wiec wynik prawdziwy) czyli ja na jednym baku 63l zrobię max 700-750 km (bo nigdy do 0 nie schodzę)
Więc powiem ci ze chciałbym żeby mi moja 156 tyle paliła co twoja :pp
-
-
Kocham ten temat chyba :D, wiem ze benz. ale moze komus sie przyda, 1.8 ts bez wyciekow 10l/100 (zawsze pelny bak do pierwszej oznaki rezerwy na prostym terenie, 63l okolo 600km), caly czas miasto, mozna powiedziec ze 85/15 miasto/trasa
-
-
tako rzecze producent w instrukcji obsługi ( ale da radę zalać nieco więcej nieraz )