Witam, posiadam aktualnie 159-kę JTDm 1.9 150km GIUGIARO designe w automacie, i proszę o wypowiedzenie sie na temat mocy czy samochód nie jest ,,przymulony'' zdaniem posiadacza takiego samego wozu.
Printable View
Witam, posiadam aktualnie 159-kę JTDm 1.9 150km GIUGIARO designe w automacie, i proszę o wypowiedzenie sie na temat mocy czy samochód nie jest ,,przymulony'' zdaniem posiadacza takiego samego wozu.
Witam. Miałem okazję jeździć 159 w tym silniku i bardzo dynamicznie się poruszało tym samochodem. Rakieta to nie jest, ale moment obrotowy fajny, auto od dołu fajnie się zbierało. Fakt faktem, w manualu miałem przyjemność jeżdżeniem tą pięknością, nie wiem jak to się ma w automacie.
A może klapy wirowe, EGR? Ogólnie dolot...
EGR też jak najbardziej może być
jakbys nie mial tej wersji Giugiaro Designe bylo by znacznie lepiej.Byly z nia problemy
Ja strasznie chciałem mieć czarną, ale bałem się, że będzie się psuła, więc kupiłem srebrną i przemalowałem na czarny :).
BTW. Przyczyn braku mocy może być dużo. Nie napisałeś, czy kopci, czy nie kopci. Proponuję diagnozę zacząć od podłączenia pod kompa, inaczej to w dużej mierze wróżenie z fusów. Nowoczesne auta do diagnostyki potrzebują kompa, bez tego można tylko snuć przypuszczenia i narażać się na koszty...
Pozdrawiam.
- Rafał