-
Piny od Kostki ECU
Ktoś z montujących sobie tempomat może się pochwali jak wydobyć pin z tej wtyczki.. dodam że nie mam problemów z wieloma rzeczami.. ze swykłej kostki iso wyjmę sobie piny.. z mini iso nie daje rady są tak małe.. a z kostki ecu w której są dosłownie micro to wogóle nie wiem jak je wypchnąć..
Chętnie usłyszę jakąś poradę.. bo tempomat podpiąłem ale podczas wpinania kabli ułamał mi się sąsiedni pin w gnieździe.. i muszę jakoś go wyjąć..
-
1 załącznik(i)
W pracy używamy wypychaczy do pinów. Coś na kształt wkrętaka tylko, że z tulejką i takim małym tłoczkiem w środku. Nie wiem jak wygląda ta wtyczka także nie powiem czy pasuje wypychacz.
Załącznik 63593
Mniej więcej tak wygląda. My używamy trochę innych.
-
Udało mi się bardzo małym torxem T-5 na nim napisane.. na szczęście.. uff.. bo to była tragedia.. już miałem kończyć.. a tu kabel sąsiedni ułamany zaraz za wyjściem z gniazda..
-
Spraw sobie taki wypychacz konektorów (wypychacz pinów) i nie będziesz miał więcej problemów zarówno z pinami jak i socketami. Bardzo proste urządzenie a wiele pomaga. Nie wyobrażam sobie jak bym miał do wypięcia np 37 pinów z obudowy gniazda.