-
Zapach paliwa w kabinie
Witam
Pojawił sie u mnie następujący problem i z czasem coraz bardziej sie nasila. Otóż po włączeniu nawiewów czuć w samochodzie paliwo. Zapach po ruszeniu z miejsca przechodzi i podczas jazdy go nie czuc, jednak postój na krzyżowce badź światłach znowu powoduje powrót tego zapachu. Może ktoś z was juz miał taki problem? 156 1.9 JTD 115 km 2002r.
-
Sprawdzałeś czy nie ma wycieków np z pompy?
-
od razu zaznaczam, że jeszcze nic nie zaglądałem z braku czasu, może na weekendzie bedzie czas cos pozaglądać. Chciałbym wiedzieć na co mam zwrócić uwagę
-
Kolego też tak miałem, jeden wężyk mi delikatnie się pocił, profilaktycznie wymieniłem wszystkie opaski przy wężykach, od momentu naprawy jest ok.
Chyba 50 pln-ów mnie to kosztowało.
-
Dobrze wiedzieć, że może to nic poważnego. A wężyki wymianiałem ze 2 miesiące temu, tylko te co idą do i od filtra paliwa, bo mi lewe powietrze łapał i sie zapowietrzał, a odpowietrzyć taki silnik to nic przyjemnego :)
-
A obejmy od węży też ??Nie są to samochody nowe, wiesz jak to bywa, wymienisz jedno, robić trzeba drugie i trzecie ;-)
-
Wiec jak wymianiałes to posprawdzaj! Moze coś sie poluzniło. Sprawdz filtr paliwa czy sie nie odkreca