Witam!! Mam alfe 155 2,5td i nie ma z tyłu chamulców wcale nic nie chamuje może ktoś wie co może być bo ja nie mam pojęcia już. Umnie jest ABS i czy wystepuje wtedy tam reduktor siły chamowania??
Printable View
Witam!! Mam alfe 155 2,5td i nie ma z tyłu chamulców wcale nic nie chamuje może ktoś wie co może być bo ja nie mam pojęcia już. Umnie jest ABS i czy wystepuje wtedy tam reduktor siły chamowania??
Występuj i wydaje mi się że to może byc jego wina
z tego co ja wiem jak jest ABS korektora sily hamulca tylnego nie ma.wogule nie hamuje czy nie ma recznego tylko?Cytat:
Napisał adamz35
I tu kolega się bardzo mocno myliCytat:
Napisał lesio146
Z tego co widze w ePerze, to korektor siły hamowania jest w każdej wersji, ale moge się mylić, z nim sprawa jest prosta łatwo go znaleźć i łatwo sprawdzić jego stan.
W gorszym przypadku możesz mieć uszkodzoną sekcje pompy hamulcowej która odpowiada z tył, ale to raczej mniej prawdopodobne. Ja bym stawiał na korektor.
no raczej sie myle ;//Cytat:
Napisał 75andrew155
MOcno się mylę :mrgreen:Cytat:
Napisał lesio146
reczny jest tylko na jedne koło ale to wina linki. a hamulców nie ma wcale. przy próbie odpowietrzania nie ma wogle ciśnienia na tył płyn leci jak by nie chciał!!
korektor silly hamowania jest w kazdej 155 nawet tej z abs.jak nie leci ci plyn odkrec rurki przed tym korektorem i zobacz.jest on zamontowany za osia tylna patrzac od tylu pojazdu tak w glebi/patrz do gory/
znalazłem ten korektor jest zapieczony. Wiec postanowiłem go narazie wyjać i zrobic obejscie. ale okazało sie że nawet bez korektora nie ma chamulców nie moge tyłu odpowietrzyc za nic na swiecie nie leci płyn. Co to może byc pomocy bo zgłupiałem!!!!