-
temperatura.
Witam. Czy to normalne ze przy dluzszej jezdzie tak jak teraz w lato temperatura rosnie mi do ok 100-110stopni? Intalka gazowa jest ale czy gaz czy benzyna to jest to samo:/ a termostat to nie jest bo byl wymieniany pol roku temu.
- - - Updated - - -
No I generalnie przy wiekszych predkosciach rzedu powyzej 140 bo jak zwolnie do 120 to spada prawie do normy.
-
Mi w mojej tempetarura dochodzi do 90 kilku i raczej wyżej nie idzie w ruchu powolnym, na trasie spada niedo poniżej 90,a w korku a także jak daje w palnik dochodzi do maks 100 stopni (ale to musi być ślimakowa jazda, albo ponad 170 km/h).
110 to jeszcze nie widziałem w swojej jak żyję
-
nie powinno wychodzić po wyżej 90 stopni.
-
mialem ten sam problem, tylko ze w dieslu. Im szybciej jechalem tym wieksza temp. winna byla chlodnica, wymienilem i po klopocie...
-
właśnie miałem pisać o chłodnicy
sprawdź w jakim jest stanie
ostatni podobny problem :
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=37631
-
macie racje co do chlodnicy faktycznie blaszki sypia sie jak suche liscie. dzieki wielkie za pomoc
-
U mnie też występuje problem z temperaturą. Zwłaszcza podczas jazdy autostradą, gdy mam non stop w okolicach 3 tyś obrotów, temp rośnie do 110, a jak mam włączoną klimę to nawet dalej i boję się, że wywali kontrolka gotującej się wody i auto stanie. Muszę jeździć baną bez klimy, a to udręka:/ Przyznam, że chłodnica nie jest w najlepszym stanie, ale czy to jej wina, że po takiej wycieczce autostradą muszę dolewać płynu do chłodnicy?:confused: Gdzie on może uciekać? Ma to jakiś związek z klimą? Wykluczcie mi proszę pęknięty blok, albo uszczelkę :(
-
sam sobie wyklucz
oglądając dokładnie chłodnicę
jak już leży i kwiczy to i temp będzie spora
i ubywać płynu może
-
Cytat:
Napisał
bocian
sam sobie wyklucz
hehe ;)
Oglądnąłem dokładnie chłodnicę i może faktycznie warto zainwestować w nową :p Zobaczymy co będzie po wymianie, dam znać.
-
Żadna inwestycja..:) na imprezie wydasz więcej niż za chłodnicę. Kup zamiennik.