mam do was pytanie :) Czy przed programem lepiej wyciąć katalizatory ? czy lepiej je zostawić ? pytam bo na forum można przeczytać przeróżne opinie na temat katalizatorów wiec chciałbym rozwiać wszystkie wątpliwości :)
Printable View
mam do was pytanie :) Czy przed programem lepiej wyciąć katalizatory ? czy lepiej je zostawić ? pytam bo na forum można przeczytać przeróżne opinie na temat katalizatorów wiec chciałbym rozwiać wszystkie wątpliwości :)
Jak tylko chip i wersja "eco" to bym zostawił. Ale uderz do Kolina lub Omena, oni tam mają małe "potworki" z tego silnika zrobione:)
potwora nie chce chyba wykrecac :P tak zeby sprzegło wytrzymało :)
Katy zostaw. Ich wyciecie da Ci 3 KM, a bedzie smierdziec jak z Kamaza. Ja u siebie mialem wyciete, ale wspawalem, bo nie dalo sie wytrzymac.
Jeśli chcesz tylko soft robić to zostaw katy, ich wycięcie będzie sprzyjało większemu hałasowi oraz smrodem spalin. Chodź dla mnie przed jakimkolwiek ruszaniem softu powinno się zrobić IC bo ten mały to nawet do seryjnej mocy to porażka. Nie mówię już o dniach takich jak dziś Lato, 30+ Stopni.
no icek duzy nie niest ale wg mnie wieksza porazka to ten gumowy dolot naszczesciezostal juz zastapiony kwasem
prowda :-)
u mnie kat nie ruszany a 200 kunia jest :-) 1.9 16V rail 1400 - powered by cinsoft :cool:
i o dziwo nawet godzinkę temu byłem na przeglądzie i pan sprawdzał mi spaliny :-)
- - - Updated - - -
dobry fachowiec zrobi ci taki remap żeby wytrzymało - nie żebym namawiał ale... patrz podpis u mnie :P
gdybyś potrzebował DP to pisz ;) niedługo bede miał na sprzedaż dlado 1.9 i 2.4
ile myslicie da sie wycinac tak zeby sprzegło trzymało? myślalem tak zeby miala min 170 km i 360 nm utrzyma seryjne sprzegło? (przebieg 93 tys)
po mojemu da radę