-
1 załącznik(i)
Jakis fajny pomysl 156
witajcie! w sumie to mam do was mega zapytanie, mam alfe 156 ta przed liftowa i pewnie sie powtarzam ale czy moglibyscie mi powiedziec czym sie ona zmienia po lifcie? jest tyle tematow ze ciezko ogarnac... chodzi mi o zmiany we wnetrzu i na zewnatrz bo chcialbym ja przerobic.. wgl to chcialbym zebyscie podali jakies fajny pomysly, bo mam nietypowy kolor i ciezko mi wpasc na pomysl co zmienic, jestem zoltodziobem pod wzgledem alfy;p
Załącznik 65133
-
156 fl:
- inny zderzak (przód i tył),
- inne reflektory,
- inne błotniki przednie,
- inny grill
- inna maska.
Wnętrze:
- inna deska rozdzielcza
- wyświetlacz infocenter
- podłokietnik w standardzie (poza GTA)
- możliwość znalezienia egzemplarza z oryginalnymi ksenonami.
itp.
Przerobienie 156 na wersję po 2002 roku mija się z celem, bo to zabieg zbyt kosztowny.
Jeśli chcesz swojej poprawić wygląd, to reflektory z czarnym wkładem (jak GTA) + soczewki, listwy progowe z wersji sportpack, większe koła, obniżenie zawieszenia, przerobiony grill jak ten na zdjęciu w moim podpisie.
Więcej nie ma sensu, bo zamiast poprawić, to możesz spaprać...
Zobacz jaką metamorfozę przeszła moja 156 zanim ją sprzedałem (na samym końcu są zdjęcia najaktualniejsze):
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...a_odslona.html
Jeśli będziesz zainteresowany przeróbką grilla daj znać.
Pozdrawiam.
- Rafał
-
ej no Alfa mega, Ty jestes z Brzeska Okocim?
mi sie wlasnie podoba inny grill i te wklady, grill to idzie kupic... a wklady jak?
ogolnie chcialbym zrobic chociaz wnetrze po liftowe bo mi podoba, i dorzucic jakies czujniki cofania... a takie rzeczy jak obnizenie czy felgi to w przyszlym sezonie bo chce ja doprowadzic do szczytu perfekcji;p
-
Do listy trzeba jeszcze dodać inną klapę bagażnika - z przetłoczeniem.
Przeróbka wnętrza na przedlift trochę mija się z celem, musiałbyś wymienić też silnik i komputer sterujący aby to miało sens. Innaczej na Infocenter zobaczysz tylko gwiazdki :)
No i taniej wyjdzie sprzedać to i kupić polifta ;)
-
no to koniec z przerobka;p
jesli macie jakies pomysly to mowcie, z checia je zobacze, bo zalezy mi zrobic cos fajnego z tym autkiem zeby sie wyroznialo, bo jezdzi u nas jeden facet tez 156 ale zrobil z tego auta wiejski tuning, i chcialbym zeby na moja tak nie patrzono;)
co myslicie wgl o przodzie? jakas przerobka zderzaka czy cos
-
Jedyne co w 156 ma racje bytu to zderzak GTAlook z autodsa i czarne lampy...
A tak wogole, proponuje korekte lakieru plus dobry wosk i kazdy sie bedzie ogladal...
-
1 załącznik(i)
-
Jak chcesz AR po FL to po prostu odłóż kilka tysięcy i taką kup :) bo jeżeli twoje mody pójdą tak daleko jak w mojej Alfie czy alcesa to będzie Ci szkoda sprzedać dopieszczoną AR za psie pieniądze i zostaniesz z nią na całe życie :)
- - - Updated - - -
Obczaj, może coś z Tego podłapiesz:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/55121-panie_panowie_alfa_romeo_156_schnnazzi-52.html
-
Krusz zderzaki w sumie nie sa tak ciezkie do ogarniecia na allegro... ale co z tymi lampami? w sumie na allegro sa GTA look, ale zwykle, a jest np opcja przerobienia ich na xenona z soczewka zeby wszystko sprawnie dzialalo?
z checia bym ogarnal Alfke w inny kolor, ale w sumie SCHNNAZZI ma racje... chociaz trzeba przyznac ze fajne efekty;)
-
Poszukaj na forum , są przerabiane lampy na soczewke+gta look