-
Bagażnik na 156 SW po FL
Witam wszystkich! Chciałem zapytać was czy miał ktoś przyjemność albo był zmuszony do zainstalowania bagażnika nie na relingach (bo takowych nie posiadam) tylko bezpośrednio na dachu. Nie długo będę zmuszony przewozić drabinę i jestem ciekaw jak to się ma. Z góry dziękuje za info.
-
Ja dziś albo jutro będę taki zabieg wykonywał, to napiszę co i jak.
-
no to ja także poczekam, mam ten sam dylemat, a orientujecie się czy da radę np. relingi zamontować samemu?
-
Okazało się, że bagażnik który "posiadam" nie pasuje do Alfy, łapy za głęboko sięgają i drzwi się nie da zamknąć... Są dedykowane bagażniki do 156, są również i oryginały używane.
Co do relingów - jeśli nie ma ich fabrycznie w danym egzemplarzu, to niestety nie ma możliwości zamontowania dodatkowo. Wersje z relingami miały fabrycznie przystosowany dach, miejsca montażowe i wzmocnienia - pozostałe tego nie mają, a do samej blachy raczej nie przykręcisz relingów ;)
-
Czyli pozostaja tylko te belki poprzeczne dedykowane, szkoda mialem zamiar dorobic te relingi, ale jak sie nie da to lipa.
Zarzucone przez TapaTalk 2
-
Witam i dzięki za info. Tak jak pisał Qrvic nie ma opcji na zamontowanie relingów tz. na upartego z tego co jeden z mechaników mówił można nowy dach ze wzmocnieniami przyspawać ale juz lepiej zmienić auto niż tak ingerować. Dokładnie zostają nam te belki ja znalazłem na allegro cos takiego:
http://allegro.pl/bagaznik-koala-k-6...506253393.html
http://allegro.pl/bagaznik-mont-blan...509521971.html
Jestem ciekaw jak to sprawdzić czy faktycznie będzie wszystko ok a nie okaże się, że jednak to nie to. Jeżeli nikt z forumowiczów nie potwierdzi jakiegoś modelu do następnego tygodnia będę musiał coś wybrać i oczywiście podzielę się doświadczeniami. Pozdrawiam
-
Ten Koala K-6 wygląda spoko, widać że ma mocowanie do oryginalnych uchwytów pod uszczelkami.
-
Jeżeli to coś pomoże, to jeśli będę w weekend w domu to mogę zrobić zdjęcia oryginalnym belkom (szczególnie mocowaniom), bo takowe posiadam.
-
Ja bym te fotki chętnie zobaczył.
-