-
[156] z dieslem
Prosze Was DRODZY ALFAHOLICY o pomoc musze z uwagi na drazenie mi kieszeni i marudzenie zony sprzedac swoja 156 2.5v6 bo jednak pali a juz jestem prawdziwa glowa rodziny niewazne do sedna prosze napiszcie mi wasze opinie spostrzezenia na co uwazac ile pala itd 156 z dieslem 1.9 jtd ewentualnie 2.4 DZIEKUJE I POZDRAWIAM....mam nadzieje ze to dobra strona na takie pytanie ale pewny nie jestem
-
Z moich obserwacji i obliczeń teraz latem z włącz. klimatyzacja: trasa ok. 5l/100 jazda do max 130km/h, miasto (krótkie odcinki) ok 6-6.5/100
-
-
Moja 156 2,4 jtd sportwagon z silnikiem po tunngu do 156km i 386nm momentu pali od 7,2 do 7,5 l/100km w normalnej jeżdzie gdzie ok 80% to krótkie przejazdy w mieście. Na trasie pali ok 7 l/100km. Najlepszy mój rezultat to 6,8 /l100km z wyjazdu do Chorwacji. Może ona spalić ok 6 l/100 km, ale trzeba jechać spokojnie, do 110 km/h,bez wyprzedzania, a o to trudno.
-
do pawel 156
co to znaczy stary najpierw szukaj potem pytaj nie masz ochoty to nie musisz chlopie mi nic pomagac masz jakis propblem zly dzien czy o co chodzi prosilem o rady i info a nie o wymadrzanie sie masz jakis kompleks zly dzien ??? to jest forum milosnikow alf i zarazem myslaem ze przychylnych sobie ludzi nie masz ochoty podzielic sie spostrzezeniami to po co wogole zabierasz glos przez takich kolesi jak ty czlowiek ma czasem wymiksowac sie z tego klubu a bylony to nie ok w stounku do kolegow ktorzy wiedza po co sa w klubie i na forum
-
Najtaniej to chyba jezdzi się 1.8TS LPG:)
-
witam obecnie jeżdze 2.4 jtd nie jestem zadowolony , non stop coś sie psuje a nadodatek dużo pali , srednie spalanie przy spokojnej jeżdzie w granicach 8 do 10 l na trasie mniej ale ja większoś jerzdze po miescie wczesniej miałem fiata mare 1.9jtd bez poblemowo 40000 tys zrobiłem i obecnie żona jeżdzi bravo1.9 jtd już 60000 tyś i sprawuje sie super pali w granicach 5 l moim zdaniem wolał bym 1.9 jtd ale są ludzie co sobie chwalą 2.4 jtd niestety z moich znajomych któch znam nie chwalą sobie tego silnika ( moja alfa gasnie podczas jazdy miesią czasu już jeżdze po servisach i rozkładają ręce ,przy kupnie powkręcaj ją troche na obroty szczegulnie na trójce od 1000 obr 4000 zobacz jak sie zachowuje i sprawdz jak pali na rozgrzanym siniku ,pozdrawiam i życze dobrego zakupu
-
Strasznie wam chlopaki dziekuje od tego wlasnie jestesmy...zeby sobie pomagac ...doceniam i szcuneczek ...wlasnie ja tez bym chyba wolal 1.9 moj kumpel ma 159 1.9 zrobil juz kolo 130 tys i strasznie zadowolony - ja jednak odkad mam swoja 156 v6 kocham alfy ale pali mi strasznie i czasem mam wyzuty sumienia bo mam core a puszczam tyle kasy w eter wiec jako zloty srodek i mniejsze zlo zostane wierny alfie tyle ze musze przejsc wlasnie na diesla
-
Czemu sobie gazu nie założysz. Sporo osób ma v6 z gazem i sobie chwali. Zwłaszcza że to mocne silniki. W dzisiejszych czasach bez sensu jest jazda na benzynie z takim motorkiem. Co sam zresztą zauważyłeś. Chyba że mało jezdzisz i ta inwestycja szybko się nie zwróci.
-
kurcze robie kolo 20 tys rocznie bo wciaz w rozjazdach a wlasciwie w rozlotach po europie ale gazu jakos nie nie znosze nie chce mojej malutkiej tego robic byloby mi przykro i glupio juz wole zeby trafila w dobre rece bo jest kochana wierna i niezawodna ...wiem ze sa ludzie co smigaja na gazie i sobie chwala i ja to rozumiem ale jestem na nie w tej kwestii alfa zwlaszcza taka i gaz nie jakos nie pasuje mi to za pierona