-
Centralny Zamek
Witam serdecznie.
Nie znalazłem innego tematu, więc chciałem się zapytać Was, szanowni koledzy.
Odkąd kupiłem moją 147, nie działało otwieranie centralnego z pilota. Z kluczyka tak z pilota nie. W serwisie powiedziano, że to może być BodyComputer i koszt 2 tysiące zł....a to kosz masakryczny.
Znalazłem na allegro taką aukcję:
http://allegro.pl/sterownik-alfa-rom...489076030.html
i pytanie jest takie: Co o tym sądzicie? Będzie to dobry zakup czy jakaś lipa?
-
Kocham serwisy które "znają się na rzeczy"
Spróbuj na nowo zaprogramować kluczyk/klucze które obecnie masz do centralki w samochodzie.
Niezbędna jest karta kodowa.
-
ja mialem to samo nie wiem czy o to tobie chodzi, nie otwieral z pilota, ale u mnie ta diodka jak przyciskalem to sie swiecila czyli dawala znaki zycia, pojechalem do ludzi co sie znali on rozebral pilota nie calkiem, ale wyciagnal baterie i tam jest taka blaszka i ja przygiął, powiedzial mi ze to bedzie dzialalo ale nie wiecej jak miesiac, ale juz otwiera i zamyka ponad pol roku
-
A pilot daje jakieś oznaki życia???
Nic w pilocie nie lata ??
Ja miałem podobna sytuacje,
Odleciała mi pastylka i przez to przestał działać kluczyk,
Wystarczyło ja z powrotem przylutować na swoje miejsce i pilot zaczął działać z powrotem
-
Niestety nie mam karty kodowej....
Mi też pilot daje znaki życia, ale zamek ani drgnie. Wymieniłem baterie i dalej to samo. Też już to robiłem, poprawiałem styk poprzez odgięcie tej blaszki, ale nic się nie poprawiło...
-
Najpierw oddaj pilot do jakiegoś zakładu, który się zajmuje pilotami/zamkami/alarmami lub do dobrego elektronika i niech Ci sprawdzi czy wszystko jest ok pod względem "mechanicznym" tzn. czy nic się nie urwało etc. U mnie to pomogło - koszt 150zł
Potem ewentualnie kombinuj dalej.
-
No a jeżeli to nic nie pomoże, to sądzicie, że taki sterownik z aukcji będzie dobry?