-
Używana instalacja lpg
Jak to jest moge sobie wsadzić taka instalacje. W aucie mam juz instalke ale 2 generacji.... I konczy mi sie legalizacja butli. A chcem wsadzić sekwencje. I jak to jest teraz jak sobie sam to zamontuje (mam warsztat samochodowy) to nie bede miał problemu później z przegladem czy cos?
-
Oczywiście, Jak instalacja jest wbita w dowód to nema problemu.
-
-
Możesz mieć problem! Czasami OSKP podczas przeglądu, weryfikuje nr.homologacji podzespołów oraz producenta i model, z wpisem w wyciągu z homologacji instalacji gazowej auta.
-
Instalacja bedzie z wszystkimi dokumentami i nawet z takiego samego auta. Rok silnik model.
-
A Nr. VIN? i Nr.rejestracji? Powinieneś mieć również F.VAT z numerem auta i nr.VIN, na wszystkie wymienione elementy instalacji, oczywiście zakład powinien posiadać uprawnienia.
-
jak instalacja jest już wbita w dowód , to teraz wystarczy że kolega będzie miał papier na butle gazową , reszty już nie potrzebuje.
-
No to jak to jest w końcu ?
-
wszystkie części możesz zmieniać , najważniejsze żebyś miał papier z ważną datą na butli.
Jak by było inaczej , to np. na zmiane reduktora czy wtrysków byś musiał mieć nowy papier homologacji , nikt czegoś takiego nie wydaje przy wymianie np.takich elementów. Więc jeśli masz ważną butle gazową i masz na to dokument TDT lub tzw.paszport butli ( w zależności od producenta ) to spokojnie możesz reszte elementów wymienić na jakie chcesz.
-
Zgadza się, jeżeli zmieniasz reduktor X na X to nie ma potrzeby informować o zmianie numeru homologacji reduktora. Natomiast w tym przypadku zmienia całą instalacje dodatkowo zmienia sie grupa z II na IV. Zapytaj w OSKP czy będzie kontrolował homologacje.