-
Stozek
Witam chce zadac pytanie a mianowicie chce zastapic filtr powietrza stożkiem w obudowie i polaczyc go bezposrednio ze zderzakiem tzn wywiercic dziure i polaczyc stale aby powietrze padalo na niego i wytwarzalo male podcisnienie w ukladzie czy cos takiego wogole ma sens czy ktos nad tym myslal kombinowal itp silnik to 1.6 ts 120 km
- - - Updated - - -
Temat do nieusunięcia nie pomyślałem o deszczu ehh ....
przepraszam za spam
-
1. Nadciśnienia w układzie NA PEWNO nie uzyskasz - nawet jeśli wystawisz filtr przed samochód. Z tego też powodu nie musisz martwić się deszczem bo nie musisz ciąć zderzaka.
2. Wystarczy że filtr będzie brał chłodne powietrze spoza komory silnika i będzie ok.
"... I guess it's just the way I'm wired."
-
A po co to wszystko w silniku 1,6????
-
Jak to jest w końcu z tymi stożkami w alfach bo podobno się nie sprawdzają? Kupują jakieś tanie i to odbija się na jakości? Sam chętnie bym kupił jakiś K&N bo to pewna firma a że kosztuje to pewnie przekłada się na jakość. Z tego co zauważyłem jak ktoś zakłada to po pewnym czasie demontuje.
-
Bo przy takich nasączanych przepływomierz często pada (szczególnie w JTD), a żadnego efektu nie widać na hamownii
-
potwierdzam zabieg, który nie polepsza nic a psuje krew. załatwiłem tak przepływomierz no i szkoda pieniędzy na stalowe doloty i stożek w 156 sie nie sprawdził..