-
Jak wyjąć klamkę
witam... szukam na forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. mianowicie czy ktoś zmieniał mechanizm klamki zewnętrznej od strony kierowcy??? wszystko już rozebrałem i wykręciłem a tu nagle przeszkadza mi prowadnica szyby i nie mogę wyjąć tego mechanizmu... jeżeli komuś udało się to wyjąć to wjaki sposób??? nie chcę nic połamać tak więc prosze o pomoc. pozdrawiam:)
-
Pomoge ci tylko w ten sposób kombinuj kolego bo tam masz troche zabawy tzeba to dobze okrecic i musi wyjs o ile prowadnica nie jest odkrecana w jakims miejscu.
-
klamka jest na zatrzaskach, uważaj bo kruche :P potem odkręcić ją od środka i tyle
-
Zewnetrzna tak tylko tu chodzi koledze o srodek jak sie domyslam.
-
dokładie tak jak kolega krystiankiki pisze o środek ten mechanizm gdzie znajdują się te metalowe dzwignie które otwierają zamek
-
Sprawdz dokladnie czy prowadznica gdzies w srodku nie jest przykrecona i najpierw musisz zdiac ciegna z tych plasticzkow przy mechanizmie .
-
1 załącznik(i)
Odkopuję temat aby nie tworzyć nowego, jak mam wyciągnąć zewnętrzną klamk w 146? probowałem bardzo długo, podobno są jakieś zatrzaski jednak nie mogę ich wcisnąć a nie chce na sile zeby nie polamac, pozwolilem sobie z innego tematu ukrasc obrazek :
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=164922&stc=1
Tam gdzie kończy sie srubokret mam taki plastik ktory jak dla mnie trzeba wcisnac aby klamke wysunac, z drugiej strony jest tak samo, ale nie da rady juz tam mocno probowalem ze na plastiku zostal slad bo moim srubokrecie, jakis pomysl?
-