Sprzedałem z żalem swoją srebrną 156, po 5 i pół roku jeżdżenia człowiek się trochę przywiązał. Alfa pojechała do Makowa Podhalańskiego i mam nadzieje że jeszcze długo posłuży nowemu właścicielowi.
Printable View
Sprzedałem z żalem swoją srebrną 156, po 5 i pół roku jeżdżenia człowiek się trochę przywiązał. Alfa pojechała do Makowa Podhalańskiego i mam nadzieje że jeszcze długo posłuży nowemu właścicielowi.
też się nad tym zastanawiam, co zamierzasz kupić ?
Już kupiłem bmw e46 318i, 98r. tylko 118 koni, jako plus do bmw w porównaniu do alfy to dużo lepsza blacha. Jeśli chodzi o buta czy trzymanie w zakrętach to moja była alfa była o kosmos lepsza. Już się zaczynamy z żoną zastanawiać czy kolejnym naszym samochodem nie będzie znowu Alfa...
A i jeszcze taki mały kwas jeśli chodzi o bmw, składka oc jest o 20% wyższa bo to bmw :-(
nie przez pomyłkę właściciele bmw mówią że to skrót ''Będziesz miał wydatki'' jeszcze nie zacząłeś nią jeździć a już presja piętna tej marki
jestem pewny że powinniście zmienić ubezpieczyciela bo żadna firma nie może wg. przepisów unijnych robić zwyżek na podstawie modelu auta to złodzieje obsmarujcie ich na forum i dajcie znać co to za patałachy
W moim przypadku chodzi o firme HDI
Nie tak do końca, ubezpieczyciel bierze pod uwagę setki +,- danego modelu, jego testy zderzeniowe, napęd przód, tył, moc, pojemność silnika, statystyki kradzieży, wypadków itd. To nie jest żadne blee na daną markę ale bywa że "nieudany" lub "pasujący" złodziejom model kosztuje przy ubezpieczeniu więcej.
Zresztą co to za twierdzenie że żadna firma nie powinna robić zwyżek na podstawie modelu? Czyli za alfę 156 wersja 1.6ts i 3.2 GTA zapłacę taką samą składkę. Model ten sam....
Niestety to jest racja BMW ma zwyżką jako marka i jest to spowodowane tym że w Polsce wg firm ubezpieczeniowych najwięcej wypadków jest spowodowanych samochodami marki BMW.W Hestii zwyżka za bmw to nawet 30%...
Model to jedno a do tego dochodzi jeszcze typ wersja pojemność i rocznik to te detale decydują o składce patrzycie zbyt ogólnikowo czy potraficie dążyć do głębszego dna alfa taka alfa sraka czy tyle samo zapłacę jak to się mówi zależy jak leży po to mamy wolny rynek żeby szukać sprawdzać wymieniać itp. jak ktoś tego nie potrafi to niech płaci''''''
- - - Updated - - -
i za alfę 156 wersja 1.6ts i 3.2 GTA zapłacę taką samą składkę. Model ten sam....to cytat acer11 czy aby sam sobie nie strzeliłeś w kolano co zdecydowało tu o składce
pojemność a nie model więc uczcie się czytać i rozumieć bo tylko wtedy nasze rozmowy na forum będą miały sens