-
masa problemów
Witam i ... RATUNKU!
Alfa mi się sypie, wszystko po kolei najpierw sprzęgło później rozleciały mi się amorki później wymiana tarcz i całego zawieszenia teraz mam problem z temperaturą i tutaj moje pytania - kilka ...
1. Czy koła przednie powinny być gorące po dłuższej jeździe - nie mówie tu ciepłe tylko GORĄCE
2. Czy skrzynia biegów powinna być gorąca - od razu mówię olej w skrzyni jest ...
3. Czy możliwe jest żeby koło (tylne) grzało się od zużytego łożyska? - wymieniłem już przewody hamulcowe i bebechy w zacisku ...
4. Mechanik w Lublinie który mi to auto jakoś poskłada ...
No to chyba
proszę o pomoc ...
-
Koła mogą być ciepłe,ale gorące raczej nie powinny być,może madz tarcze zwichrowane i ciągle tra o klocki,ja tak miałem w Lagunie.Wymieniłem klocki , przetoczylem tarcze i było ok.Jak łożysko jest rozwalone to powinno chyba tez halasowac,ale ciepło może wytwarzac jak najbardziej.
Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk
-
ad 1. Nie, nie mogą być gorące, często przyciera się zacisk i klocki nie "puszczają"
ad 2. To bardzo względne, może się dość mocno nagrzać, sama z siebie i od silnika, 80-90 stopni będzie miała.
ad 3. Możliwe, ale wcześniej byś je usłyszał.
ad 4. Koledzy z Twojej okolicy pewnie pomogą.
Trafiłeś niestety na troszkę zaniedbany serwisowo egzemplarz i te większe wymiany spadły na Ciebie.
A hamulce trzeba (wszystkie) rozebrać, wyczyścić, wydmuchać, nasmarować tuleje prowadzące, złożyć, nacisnąć parę razy hamulec (najlepiej podczas jazdy) potem auto w górę i zobacz czy koła się lekko obracają. I problemy z temp. się skończą.
-
A w jakim stanie jest nadwozie ? Moze jest jakies wgniecenie i ono trze ? Wtedy to sie nie dosc ze nagrzeje to jeszcze opny szlag trafi i to szybko
Wysłane telepatycznie poprzez Asus Transformer Prime
-
http://www.lkar.pl/forum/viewthread....815#post_51815 nowy warsztat. Przy okazji zapraszam do Lubelskiego Klubu AR
-
ciekawe za ile kolega tą alfe kupił
-
Za ile kupił to już jego sprawa, zakochał się od pierwszego wejrzenia, oczy mu zaszły nie już nie zobaczył, że Bella trochę-dużo roboty wymaga, ale dzięki podpowiedzią z forum, może w miarę szybko rozwiąże swoje problemy...
-
alfe kupiłem za 13500 zł - w 2008 roku ;-) troche juz u mnie jest do tej pory 2 x sprzęgło no i to co napisałem wyżej. Dziś przejechałem 140 km z duszą na ramieniu ... ale na szczęście dotarłem w całości. Do klubu zajrzę no i do warsztatu też - dzięki za pomoc ! ;-)
-
wszystkie kola sa gorace? sprawdz kielichy na amorach mi spadl i "rzeżbil" opone