-
Flitr odmy?
Witam
Mam pytanie odnośnie filtra odmy bo nie podoba mi się za bardzo mi się podoba że sobie to leci z powrotem do silnika i zastanawiam się czy nie zrobić jakiegoś zbiornika bądź po prostu wywalić go i żeby swobodnie czy ktoś coś z odmą robił może jakieś sugestie bądź podpowiedzi będą na pewno przydatne...
-
-
A chcesz żeby ubywało Ci oleju w silniku? Te opary muszą być skroplone i trafić do miski.
-
Pozdrawiam kolejnego "poprawiacza fabryki" - kolego doczytaj po co masz tę odmę i jak ona działa, a potem twórz "genialne inaczej" rozwiazania (diesel to nie benzyniak)
-
tak ale syfu który się przykleja wszędzie i może zakłócać pracę czujników i potem auto wariuje to już nikt nie powie ja zapytałem fabryki jeszcze nie poprawiłem... tylko spytałem czy ktoś testował inne rozwiązanie...
-
Syf w kolektorze to masz ze spalin dostarczanych zaworem EGR, a w odstojniku jak się skropla pary oleju to po prostu wracają do miski
-
Załącznik 68664
prościej się już nie da
-
A może by tak włożyć 20 litrową bańkę oleju do bagażnika i niech zasysa świeży olej, a opary z syfem można w atmosferę puscić?
-
zostawię bez komentarza to wszystko....
Temat do zamknięcia