ICS dotykowy, Windows na pokładzie AR 166
Czytając co jakiś czas zagraniczne forum natknąłem się na fenomenalne rozwiązanie hiszpana.
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...ace-touch.html
To jest jeszcze lepsze niż moja nawigacja :D
W skrócie sprawa wygląda tak.
Kupiona nakładka dotykowa 4,7 inch, Stacja robocza z systemem operacyjnym w bagażniku i interfejsem do obsługi dotyku. Obraz doprowadzony do ICSa i przełączany przyciskiem zmiany strony kasety. Sprzęt i system dość szybki aby czas rozruchu systemu i gaszenia był możliwie szybki.
W efekcie mamy nieograniczone możliwości. Muzyka, nawigacja, pozostałe media. Wszystko na ekranie dotykowym. Ba!!!! W każdej chwili wracamy do fabrycznych funkcji sterowania radiem, komputerem pokładowym czy klimatyzacją!!! Rozwiązanie idealne! :)
Sprawa wręcz trywialna. Nie ukrywam że zanim zrobiłem swoją otwieraną navi miałem taki pomysł ale przez myśl mi nie przyszło że można dostać tak malutkie matryce dotykowe. A jednak :) tylko że nie w polsce...... bynajmniej ja nie znalazłem. Reszta to banał.
Co prawda jeszcze tego nie zrobiłem ale myślę że warto tu pomysł zaszczepić bo może ktoś szybciej ode mnie z tego skorzysta :D