witam interesuje mnie renowacja maglownicy...czy taki interes sie oplaca???czy moze lepiej wydac ok 250zł na uzywke na allegro i ja wymienic???moze ktos miał taki problem...pozdrawiam
Printable View
witam interesuje mnie renowacja maglownicy...czy taki interes sie oplaca???czy moze lepiej wydac ok 250zł na uzywke na allegro i ja wymienic???moze ktos miał taki problem...pozdrawiam
Podepnę sie do tematu...
Czy przekładnie są takie same w Boxerach i TSach??
Witam Kolegę, z Sieradza - swego czasu podejrzewałem u siebie maglownicę i dowiadywałem się nieco w temacie regeneracji. Profesjonalna regeneracja maglownicy ze wspomaganiem to koszt ok. 400-500 zł.
http://maglownice.polskareklama.pl/?...FRdatAod8S81Xg
Używkę natomiast można kupić mniej więcej w tej cenie co piszesz. Nie wiem czy warto - a jeśli kupisz taką która po miesiącu również zacznie cieknąć? Mam raczej negatywne doświadczenia jeśli chodzi o zakładanie używanych części - raz się połaszczyłem a później żałowałem :(
Uważaj na handlarzy używanymi częściami, bo przed zakupem jest wszystko super-extra i w razie czego zwrot pieniędzy. Jest dobrze, gdy jest dobrze a jeśli pojawiają się problemy to zostajesz bez kasy i ze złomem. Dowiedz się jeszcze jakie jest ryzyko tzn. ile będzie cią kosztowała ponowna przekładka maglownicy i ustawienie zbieżności chyba :(((
No wlasnie i tu jest problemos... mechaniorzy troszke sobie licza za demontaz i pozniejszy montaz przekladni... w zwiazku z czym regeneracja wychodzi srednio... a z tego co sie dowiedzialem to niekazde uszkodzenie nadaje sie do reg... moja na przyklad nie cieknie tylko w pewnym momencie sie blokuje... -wizualnie z zewnatrz jest jak te z ogloszen :wink: dlatego uzywka nie wchodzi w gre... :wink: z jednej troche mnie te koszta przerazaja... ;// :wink: a z drugiej mozna wyrwac po regeneracji z gwara za jakies ~1600pln, z tym ze jak zaczelismy szukac to w PL nei znalezlismy... :(
a tak z innej beczki to w nocy mialem drugiego wlama do Alfiszona... tym razem pociagneli same okularki pomimo, ze w srodku byl panel od radia i inne duperele... troszke dziwnie to wyglada... i tym sposobem mam rozje__ny zamek w klapie bagaznika oraz od str kierowcy (i do tego pogieta blache przy wkladce...)
grrr :evil:
http://www.allegro.pl/show_item.php?...a%3E%3C%2Fi%3E
czy ktos wie moze czy ta maglownica bedzie pasowac do 1,9 TD??????????
Nawet jeżeli będzie... ciekawe ile na niej kkm nakręcisz... :wink: :roll:
PS
Mogę Ci moją sprzedać jeśli pasuje od TSa... :wink: -żartuję... :wink:
A wkładki zostały czy znikły.Bo jak znikła która to dorobią z niej klucz i Twój Alfiszon może mieć niedługo nowego właściciela.Cytat:
Napisał adamo
Witam, zeby nie zakladac nowego tematu napisze to tutaj poniewaz moj problem tez dotyczy maglownicy. Gdy mam kola ustawione na prosto podczas ruchu kierownica w lewo lub prawo slychac wyrazne glosne pukniecie, nie jestem w stanie okreslic dokladnie czy to w maglownicy ale tak podejrzewam, gdy ze skretu prostuje kola jest tak samo, slychac glosne pukniecie. Mogly sie zrobic jakies luzy w maglownicy?
Pozdrawiam, Krzysiek.
Tak wkladki pozostaly... ale juz nie spelniaja swojej roli... :wink: :evil:Cytat:
Napisał stara.plesn
Krzyśko u mnie blokuje sie pod gumowa oslona, jest tam jakis pierscien? (czy cos w tym ksztalcie) i to wlasnie on stawia opor, zacina sie... - diagnoza mechaniora... co jest przyczyna opisanych przez Ciebie objawow... tylko, ze tak jest w moim przypadku...
Panowie, a może ktoś wie, gdzie w Lublinie regenerują maglownice?