Witajcie,
nie mogę dojść do ładu z kablami w 75-ce. Macie może jakiś uproszczony schemat jak połączyć kable: kopułki - świece - cewki, z oznaczeniem cylindrów. Jak rozpoczynać ustawianie zapłonów. Dziękuje i pozdrawiam.
Printable View
Witajcie,
nie mogę dojść do ładu z kablami w 75-ce. Macie może jakiś uproszczony schemat jak połączyć kable: kopułki - świece - cewki, z oznaczeniem cylindrów. Jak rozpoczynać ustawianie zapłonów. Dziękuje i pozdrawiam.
Wszystko jest podwieszone w tym dziale, dobrze jak bys podał o jaki silnik chodzi
Masz schemat do TSa
http://alfa.alfaclub.nl/~alfa75/manu...pletecarTS.pdf
A to dobrze podałem schemat:D
łatwo rozpoznać kolejność zapinanych kabli wystarczy ustawić pierwszy tłok w Gmp a palec rozdzielacza ustawi się przy odpowiedniku pierwszego cylindra i jedziesz dalej według kolejności zapłonu dla tego silnika to samo w drugim aparacie jednocześnie
Dzięki Andrzeju za szybką odpowiedź, ale link się nie otwiera. Strona nieaktywna. A tak na marginesie zapytam jakie kable i świece byście polecili bo muszę te rzeczy wymienić. Znalazłem w necie kable Bosch po około 150 zł za komplet i świece Champion po 15 zł sztuka. Warto?
U mnie się otwiera. Manual do 75 jest podwieszony tam można sprawdzić
Kable Bosha do przyjęcia
Swiece championa moim zdaniem bardzo dobre