witam!!
jak w temacie...gdzies stracilo mnie sie ogrzewanie w mojej belli...leci non stop zimne powietrze...:/ co moze byc przyczyna ??
Printable View
witam!!
jak w temacie...gdzies stracilo mnie sie ogrzewanie w mojej belli...leci non stop zimne powietrze...:/ co moze byc przyczyna ??
to co u mnie padł silniczek nagrzewnicy, sprawdź czy obudowa nagrzewnicy na dole jest ciepła, a u góry zimna i czy węże idące do nagrzewnicy są ciepłe jak tak to jest to. silniczek jest po prawej stronie konsoli centralnej możesz go wymacać ręką. A najlepszy dostęp jest przez demontaż schowka. Załącznik 69376
Zacznij od sprawdzenia poziomu płynu. Temperatura na wskaźniku wzrasta?
Raczej na bank masz walnięty elektrozawór nagrzewnicy.
Wymontuj go i ręcznie przekręć dźwignią od nagrzewnicy. Jezli temp. będzie się zmieniać to masz odpowiedź
No dokladnie. Ja mam tak. Ale sprawdz czy jak sie nagrzeje auto dół obudowy nagrzewnicy jes cieply. Jak tak to padł silniczek jak u mnie. Ja jestem na etapie szukania silniczka. Tylko nie moge znaleźć takiego jak mó.j
Jaki byś nie kupił to zawsze możesz przełożyc sam silniczek a mechanizm zostawić swój
Silniczek działa, problem tkwi z układem elektronicznym który jest w obudowie wraz z silniczkiem.
Skąd wiesz, że działa??
Może jest troche przytraty i się zawiesza?? Po rozłozeniu całego mechanizmu silniczek działa podłączony na krótko czy gdy jest wpięty w układ elektroniczny??
Masz u siebie klimę?? Na ile pinów masz gniazdo w regulatorze??