Witam koleżanki, kolegów.
Mam okazję kupić kompletną głowicę po regeneracji. Niestety jest to głowica z silnika 1.8L TS. Czy ta głowica podejdzie do 1.6L? Różnica jest w średnicy tłoków czy w skoku tłoka?
Printable View
Witam koleżanki, kolegów.
Mam okazję kupić kompletną głowicę po regeneracji. Niestety jest to głowica z silnika 1.8L TS. Czy ta głowica podejdzie do 1.6L? Różnica jest w średnicy tłoków czy w skoku tłoka?
Ja mam 1,6 i wymieniałem głowicę ale do głowy by mi nie przyszło żeby z 1.8 próbować i wydaje mi się że nie
Tak więc dlatego pytam. ;) Nie wymieniłbym nie upewniając się wcześniej.
http://www.motoryzacyjnie24.pl/dane_...romeo_156.html
Powyżej masz stronkę i porównaj sobie ale już na początku widać że skok tłoka jest inny między 1.6 a 1.8
Ważne, że średnica taka sama. Jeśli różni się tylko skokiem to było by ok.
koleś znowu nie trafiłeś
próbuj dalej
może kiedyś się uda
głowice są identyczne
Nie kłućcie się, szkoda życia :) Ważne, że są identyczne. Dziękuję wszystkim za pomoc.
Hmmmm że sie tak wpierniczę, głowice w 1,8 i 2,0 są napewno identyczne. Do 1,6 są inne błokady rozrzadu niż 1,8 czy do 2,0, różnica w zastosowanych blokadach może wynikać z róznego skoku tłoka. Z danych podanych na powyższej stronie nie da się jednoznacznie wyczytać czy głowica z 1,6 pasuje do 1,8.
Pytanie czy można je podmienić tylko do praktykanta, który miałw reku jedną i drugą.
Pozdrawiam