Jak powinna działać tylna wycieraczka?
Może i temat dziwny ale... Mam z nią problem.
Po kolei:
W mojej alfie nie działała tylna wycieraczka- zatarty mechanizm. Po czyszczeniu silnik zaczął działać, jednak zatrzymywała się ona na szybie w dowolnym miejscu, często nawet poza szybą i za każdym razem wkładając kluczyk jeździła po szybie. Nie miałem więcej zaparcia i chęci do grzebania z nią, więc wypiąłem wtyczkę zasilającą.
Ostatnio wróciłem do problemu, wymieniłem cały mechanizm i... nadal nic.
Tzn wycieraczka działa, z tym że zatrzymuje się na szybie gdzie jej się zachce (choć tym razem już nie opuszcza szyby ;)), sama się włącza po wsadzeniu kluczyka i, generalnie nie rozumiem jak nią sterować.
Włączając spryskiwacz tylnej szyby woda się leje, wycieraczka stoi. Nie wiem kiedy ona jest włączona a kiedy nie, bo jeździ po szybie w sobie tylko właściwych momentach rzadko reagując na polecenia z manetki.
Jak to właściwie powinno działać i co jeszcze może być popsute?
Sądze że dając w górę włączamy spryskiwacz+ wycieraczkę tył, dając w dół aktywujemy wycieraczkę?
Co jeszcze sprawdzić, proszę pomożcie, bo coraz bardziej tracę cierpliwość do tego wynalazku. Na razie, wypiąłem bezpiecznik od wycieraczki, żeby nie denerwowała..