-
[156] tylny most w q4
Witam
Wczoraj zakupiłem Alfę 156 Q4. zapewnienia sprzedawcy o luzie na gumie wału okazały sie nie trafne. Wygląda to na luz w tylnym moście. I tu moje pytanie. Gdzie można byłoby kupić taki most (na Allegro nie znalazłem) i jaki koszt. Może ktoś z was miałby na sprzedaż. Będę dzwonił do byłego właściciela i powiadomię go o tym fakcie, ale chciałbym wiedzieć jakie koszta.
-
Musisz kolego podzwonić po szrotach z częściami do alf (np. Szwagry z Ciechanowa).
Ogólnie może być ciężko. Ciekawe czy jest konieczna wymiana całego mostu,być może luz da się skasować. Ale to już trzeba speca a Q4 to niszowe auto w PL. Chociaż most jak most, najlepiej podejchać do jakiegoś zakładu co robią 4x4 i nie panikować:cool:
Myślę że poprzedni właściciel wiedział co sprzedaje...
-
napisz w dziale '' bazar'' ze kupisz most może ktoś ma
-
-
Jutro jadę do znajomego mechanika. Ma trochę więcej styczności z tego typu rzeczami i oceni mi czy do regeneracji czy wymiana. U siebie nie mam jeszcze miejsca na rozebranie i obejrzenie jak to w środku wygląda(warsztat dopiero powoli powstaje). Trochę się wystraszyłem jak zobaczyłem na niemieckim ebayu za 780 euro.
-
Życzę Ci szczerze, żebyś z tego wyszedł, ale moim zdaniem wje... się na minę.
Ktoś pchnąć bolid, bo naprawa była mało opłacalna. A Ty zamiast porządnie go sprawdzić, to dzień po zakupie szukasz już części na szrotach, gdzie też nie wiadomo co trafisz, bo przeniesienie napędu na tył to dość newralgiczny element.
Wydaje mi się, że nie będzie ani tanio, ani łatwo... boli, ale chyba tak wygląda realnie ta sprawa.
-
szerszeń nie wiesz za ile kupił i jak a już pitolisz bezsensu. Jako, że torsen jest z VW to może być łatwiejsza naprawa ale za pewne swoje będzie kosztować.
-
-
Zrobi i będzie miał tym bardziej, że auto nie jest stare, kiedyś jak pracowałem w warsztacie oddawałem do regeneracji torsena z audi c4 i wyszło coś koło 800 zł za regenerację.
-
no to nieźle z niego zdarliście, 800zł za coś co mozna kupić za 200 uzywane.