Witam. Posiada ktoś głośniki w tylnej półce? Ma ktoś na sprzedaż? Potrzebuje zdjęcia jak one wyglądają.
Printable View
Witam. Posiada ktoś głośniki w tylnej półce? Ma ktoś na sprzedaż? Potrzebuje zdjęcia jak one wyglądają.
Ja mam dwa, ale bodajże prawe :P (obydwa). Jak wyglądają? żadnej sensownej przeróbki nie zrobisz... szukaj oryginału. Mając te plastikowe ramki można by coś przekąbinować. A tak to niestety. Czeka Cię szukanie po alledrogo. Bo nikt normalny na forum nie sprzeda Ci samych głośników mając na sprzedaż całe DSP.
Sam aktualnie poszukuję syczków do DSP ;) (są inne niż fabryczne - mają napis HAES)
http://allegro.pl/alfa-romeo-166-2-0-ts-glosniki-tyl-tylnie-i2610897806.html
Misiek213 zmierzysz mi te głośnik? przekątna i wysokość, a i ten dystans(plastik) w najwyższym miejscu. Ok?
odpowiedź na PW
wywal to papierowe badziewie i kup jakieś porządne głośniki ... ja u siebie wywaliłem wszystkie seryjne i włożyłem nowe i jakość dźwięku jest nieporównywalna do ORI DSP ...
To może się pochwalisz skąd wziąłeś głośniki 2ohm?;) Bo z tego co się orientuję to jest ich bardzo mało... tzw. białe kruki ;)
4ohm bedą działać bez żadnego problemu. Problem może pojawić się wtedy gdy do wzmacniacza działającego na 4ohm chcesz podpiąć głośniki 2ohm. Kilkunastoletnie głośniki z czystej celulozy będą Ci tylko charczały i psuły dźwięk zamiast go poprawić.
a czy przypadkiem głośniki 4ohm nie będą grały ciszej?
Jak miałem u siebie w półce 4ohm a zmieniłem na oryginalne 2ohm, to określę to tak " niebo a ziemia", 2ohm grają dużo lepiej, po prostu przy głośniejszym odsłuchu słychać że wzmacniacz wymięka przy 4ohm.