-
[156] Błedy i brak mocy
Panowie, brat ktory jest teraz w Uk ma problem z alfa 2,4 JTD 20V a mianowicie jadac do angli w niemczech zapalila sie kontrolka check engine (czy jakos tak sie to pisze) auto ze 175 koni stracilo sporo mocy naprawde sporo bo jadac w 4 osoby w gorzystym terenie nie dal rady wycisnac wiecej jak 60km/h. I tak z ta palacym sie czekiem i brakiem mocy dojechal do angli, na miejscu w serwisie zczytano 3 błedy a mianowicie:
P0704 - Clutch Switch
P1235 - Turbo pressure signal
P0683 - Preheating control unit
Czy to sa jakies powazne bledy ? Dodam jeszcze tylko że przed wyjazdem wymieniane bylo kompletne sprzęgło, koło dwumasowe oraz rura idaca od filtra powietrza do turbiny Czy te wymiany mogą miec cos wspolnego z tymi bledami?? I da rade dojechac do kraju
-
Dojechac pewnie sie da ale auto potem na smietnik. Badz co badz ma przejechac 1500km na uszkodzonym aucie.
Powiedz w ktorej czesci UK jest to moze bede w stanie polecic dobry serwis (niezalezny).
Z tego co piszesz to padlo mu dokladnie to co mu wymienili.
Pozdrawiam
Klaudiusz
-
no wlasnie po co bedzie sie tlukl do polski jak na miejscu sa dobrzy mechanicy i wwbrew pozorom nie drodzy niech da znac gdzie mieszka to moze mu cos doradzimy
-
Mieszka w poludniowej Angli na zachod od Londynu a mianowicie w Slough
-
http://www.ahmotorsports.co.uk
Ma tez podobno niezly serwis w Maidenhead.
Na polnocy swietny jest w Royston (www.alfaworkshop.co.uk)
W New Barnet (polnocny Londyn) jest www.veloces.co.uk
Jest tez jeden pod Luton, www.autolusso.co.uk
Osobiscie polecam AlfaWorkshop ALE to ma kawal drogi od siebie.
Pozdrawiam
Klaudiusz
-
PAnowie prosze o pomoc! W mojej 147 2001 rok wyskakuje mi blad ze nie dziala mi lampka z rejestracji i przeciwmgielna! problem jest w tym ze to wlasnie dziala i co jakis czas wyskakuja mi te same problemy jest to denerwujace :(
-
Może nie jest właściwa żarówka
-
Alfa poszła do serwisu w Maidenhead http://www.sgt.co.uk/ szacowany koszt naprawy wyzej wymienionych usterek poprzedzonych bledami ma kosztowac 364 funty, z czego 200 za ten blad turbiny P1235, a ten pierwszy blad P0704 obstawiam czujnik pod pedałem sprzęgła ktory podaje sygnał do komputera
-
SGT to dealer AR i ASO choc maja bardzo dobra opinie i nie naleza do najtanszych.
Pozdrawiam
Klaudiusz