-
Ogrzewanie
Witam serdecznie. No i zaczęło się ? Na dworze spadek temperatury a w moim aucie brak ogrzewania. Obojętnie na jaką ustawie wartość- 18 czy 30 stopni. Dzieje się tak zarówno przy włączonej jak i wyłączonej klimie. Dodam,że wg katalogu pojazd wyposażony jest w dodatkową nagrzewnicę.Wskaźnik temperatury bez uwag-po rozgrzaniu silnika wskazuje 90 st.Poziom płynu ok-zero wycieków. Pomóżcie,czy tylko serwis?
-
na początek trzeba zacząć od FES-a, odczyt parametrów i kontrola czujników, dopiero wtedy można sprawdzać dalej.
-
-
A na tylnym siedzeniu worek z peletem :D Albo można połączyć 2 w 1 http://www.allegrofun.pl/show/2642
-
Bardzo rzeczowa, konkretna pomoc- zgodnie z nazwą forum. Dzieki, popytam na forum VW.
-
Znając tak mało szczegółów co można Ci pomóc? Sądzę, że najlepiej jak to obejrzy ktoś w serwisie. Na Twoim miejscu unikałbym ASO.
-
Witam.
Podpinam się pod temat ogrzewania z pytaniem o funkcję dość dużego elementu ( który mnie laikowi nie jest znany) a przymocowany jest do silnika przed ścianką grodziową,wygląda na aluminiowy płytko rowkowany na całej powierzchni i wychodzi z niego gumowy ciepły ( po jeździe) wąż.
Pytania wobec tego elementu ( jeśli go ktoś rozpoznał :)) są następujące:
1.Czy to element układu ogrzewania wnętrza?
2.Jeśli wokół jego mocowania po obwodzie do silnika są ciemne ślady wycieku co to oznacza ?
Przepraszam z góry za pytania świadczące o moim "pojęciu" n/t mechaniki.Zdjęcia niestety nie dałem rady wykonać.
-
1 załącznik(i)
Może dzięki tej fotce z silnikiem oplowskim będzie komuś łatwiej zidentyfikować zaznaczony Załącznik 72710element?
-
1 załącznik(i)
Załącznik 72735
wymiennik ciepła do chłodzenia oleju (foto zapożyczone z allegro mam nadzieje ze autor się nie pogniewa)
-
Dzięki interside. Pozdrawiam.