-
Tryb awaryjny max 3k rpm
Witam
Moja sytuacja wyglada tak:
1,9 Jtdm
120km
rocznik 2006
Zatankowałem wczoraj na statoilu, po przejechaniu 40km zaswieciła sie pomaranczowa lampka silnika. Obroty max 3k straszny muł.
Jak odpalam to tez bez problemu kreci i przyspiesza, tylko po przejechaniu przypuscmy 1 km zmula go i amba ;/
Znalazłem na forum temat " w którym uzytkownik pisze o podobnej sytuacji i twierdzi ze to wina paliwa. On miał benzyne a ja mam diesla
Wiec moje pytanie, Czy moze to byc wina paliwa? Dodam ze auto było ostatnio zchipowane ^.^ z 120 na 150, ale mysle ze to nie wina chipa.
Czy moze mogło cos kleknąc jesli tak to co? w wtorek bede miał kabel diagnostyczny to go podepne pod kompa.
-
ciezko stwierdzic,najlepiej i najpewniej to bedzie jak podlaczysz pod kompa i zobaczysz co pokazuje :)
-
mialem tak samo po czyszczeniu EGRa. ja po prostu nie podpielem do niego wtyczki:) Zerknij pod maske i sprawdz czy cos sie nie odpielo,
-
Ja tak miałem jak mi się egr zapchał. Nie kręcił się pow 3k i mało mocy było.
-
egr wyczyszczony, a problem nadal jest ;/
ten błąd powinien zniknąć sam, czy trzeba wykasowac przez komputer?
i takie pytanie z innej bajki, gdzie znajduje sie gniazdo do diagnostyki?
-
Z lewej strony, trochę poniżej kierownicy jest śrubka którą musisz odkręcić, zdjąć ten przykręcony element i oczom Twoim ukaże się złącze.
Jeśli zaś chodzi o błąd to pewny nie jestem, pewnie bardziej doświadczeni koledzy potwierdzą, ale raczej musisz go skasować.
-
Powerride sprawdź szczelność dolotu powietrza, miałem takie obiawy o których piszesz w 156 1,9 JTD jak mi pękła rura doprowadzajaca powietrze z intercoolera
Powodzenia
-
-
prymie Tak miałeś racje.
Podlaczyłem kompa i DPF w stanie krytycznym ;/ pojechałem na autostrade, cały czas na max obrotów czyli 3k i wypaliło sie do 19% teraz wszystko ładnie smiga :)
Znalazłem jeszcze błąd:
P0683 Centralka podgrzewania wstepnego - niski sygnał
Co to jest i zaco to odpowiada?
-
za świece żarowe ;) skasuj i obserwuj czy się nie pojawia znowu. Spirala od świec Ci nie mruga po odpaleniu?