-
Muli powyżej 3tys obr!!!
Koledzy juz nie daje sobie z tym rady.Otóż do 3 tyś obr alfa ciągnie bosko,na 2 biegu potrafi jeszcze przy gwałtownym dodaniu gazu zakrecic kolami,ale powyzej 3 tys muli i jadac stalą predkoscia delikatnnie przerywa.Filtry wymienione,weze podciśnienia także,dolot bez pęknięć,ic i węże także,elektozawór turbiny wymieniony,czujnik ciśnienia na listwie CR także,przepływke odpinałem i bez zmian,może turbo do wymiany/regeneracji? ma delikatne luzy i zawalona olejem strasznie. w pon podjade na kompa i sprawdze ciśnienie doładowania.Na co obstawiacie?
- - - Updated - - -
alfa 1,9 jtd 105km
-
jak nie zlogujesz to nic się nie dowiesz
-
wcześniej podłączałem,to żadnego błędu nie pokazuje.
-
próba dynamiczna i sprawdzenie wszystkich parametrów mierzone/docelowe
nawet wędrówki po obrotach przy nieobciążonym silniku nic nie powiedzą
błędy wyskakują przy ustalonych, dużych rozbieżnościach, a te nie muszą być aż tak duże, a i tak będą powodować pogorszenie wydajności silnika
na początku sprawdź ciśnienia paliwa- to przerywanie i zamulenie od iluś tam rpm może się brać z tego
na jakiej podstawie wymieniłeś cz. ciśnienia na szynie?
przydałoby się wyczyścić regulator w pompie w. c.
-
bo kupiłem ja uszkodzona.nie wiedzialem co się dzieje z paliwem i wymienilem czujnik na listwie,a potem sie okazalo ,że to pompa, to pompe tez wymienile i nie gasla pow 2tys obr,ale teraz jest problem muleniem pow 3 tys.
-
Miałem taki objaw przy uszkodzonym regulatorze ciśnienia na pompie, ale w 2,4 jtd. Ustało na trochę po czyszczeniu.
-
skoro odpinałeś przepływkę i piszesz ,że nic się nie zmieniło to najprawdopodobniej padła.Jeśli jest zdechnięta to po wypięciu albo auto idzie lepiej,albo nic się nie dzieje,właśnie tak jak piszesz.Gdyby ustrojstwo było ok,to po odpięciu auto by zesłabło.Przerabiałem ten temat w bravie 1.9jtd,był dokładnie taki sam objaw,do 3tys w przód a powyżej za autem kotwica.Nowa przepływka i bravka latała aż miło.Najlepiej podjedź do kogoś kto ma chociaż podobną(tyle samo pinów)i podmień na próbę.Ja jednak stawiam na przepływkę.
pozdro
-
Może czujnik cisnienia doładowania na koletrorze do wyczyszczenia?
-
zobacze to przepływke :) czujnik doładowania czyszczony :)
-
a jak mi ntrzesie buda przy odpalaniu i gaszeniu to czym to spowodowane?i jak ruszam na 1 biegu tez troche trzesie.