Samoistne rozprogramowywanie się szyby lewej
Witam,
Mam takie pytanie. Zauważyłem, że czasami zdarza się tak, że rozprogramowywuje mi sie szyba lewa. Po zaprogramowaniu szyba działa normalnie kilka tygodniu, po czym znowu zaczyna działać w ten sposób, że trzymam przycisk podnoszenia szyb, a ona podnosi się tylko kawałek, kolejne wciśnięcie i kolejna "wędrówka" szyby do góry tylko o kilka centymetrów. Całkowite podnoszenie szyby wymaga 4-5 wciśnięć podnoszenia szyby. Jest to na tyle uciążliwe, że podczas podnoszenia/opuszczania szyby z kluczyka ta lewa szyba nie działa. Po zaprogoramowaniu ponownie działa, także z kluczyka. Dodam, że nie zaobserwowałem zjawiska rozprogramowywania szyby połączonego z jakimś innym zjawiskiem. Panel sterowania szybami uszkodzony nie powinien być, ponieważ mam już drugi i na poprzednim efekt był taki sam.
Dodam, że znalazłem kilka innych tematów o podnoszeniu szyb, min. o programowaniu szyb, brałem nawet w jednym udział, ale nie znalazłem tam rozwiązania.
Czy jest jakieś rozwiązanie na taką przypadłość? Czy tak zdarza się tylko mi, czy też ktoś zaobserwował podobny problem?
Pozdrawiam