3 załącznik(i)
Witam wszystkim serdecznie.
Mam na imię Rafał. Przed miesiącem nabyłem Alfę Romeo 147 1.6 16V 120 KM z 2001r. 170 000 km przebiegu. Alfa nie jest w idealnym stanie. Została mi przepisana przez ojca chrzestnego kilka dni przed jego śmiercią. Auto pochodzi ze Szwajcarii. Gdy go przejąłem było w opłakanym stanie (niestety ten rodzaj Alfy o którą nie dbają właściciele).
Po przejęciu auta miałem dylemat , chciałem sprzedać dwa samochody i kupić jeden ( posiadałem Fiata Punto 2 1.2 na LPG). Postanowiłem sprzedać Fiacika i wyremontować Alfę. Od razu wymieniłem w ASO Fiat: rozrząd + wariator, maszetę, wszystkie świece, oleje i filtry. Obecnie stoi u lakiernika i ma malowany dach ( lekka rdza przy uszczelce przedniej szyby) oraz prostowany i malowany próg. Gdy tylko wyjedzie od lakiernika jadę na zmiane opon i zastanawiam się nad założeniem LPG ( jeżdzę głównie po mieście i spalanie wynosi ok 12 litrów). Nie zamierzam oszczędzać na tym samochodzie ale jestem młody niezbyt dużo zarabiam i troche to przewyższa mój budżet:) Żeby zostawić Alfę i jeździć nią przekonało mnie jak tylko wsiadłem do niej i przejechałem kilka kilometrów. Znakomite właściwości jezdne, średnica skrętu, przyśpieszenie i oczywiście wygląd. Mam nadzieję, że dobrze zrobiłem. Samochód mam za darmo, lecz gdy skończe wszystkie naprawy zamknie się na ok. 8000 zł:) Myślę że za tę cenę warto jest mieć tak wspaniałe auto:)
Pozdrawiam wszystkim