-
Kolo Dwumasowe!!!
Witam!
Otoz przymierzam sie do wymiany kola dwumasowego i sprzegla i w zwiazku z tym mam pytanko?
Mam okazje kupic uzywana dwumasowke z przebiegiem ok.80 tys.km za ok 400zl. czyli 1/3 ceny nowego!Czy uwazacie ze jest wogle sens kupowania takiego kola?
Pozdrawiam!
-
To nie jest kawałek plastiku i kupowanie kota w worku, według mnie, w tym przypadku nie ma sensu, bo może się okazać, że kupisz gorszy złom niż masz i tylko niepotrzebnie popłyniesz w koszty.
-
SG0240, masz rację a przebiegu nikt w tym kraju nie zagwarantuje
-
No właśnie - niedawno jeden z moich znajomych z forum kupił na allegro używaną kompletną listwę z 4 wtryskiwaczami do TS - niestety działa tylko 1 wtryskiwacz.
-
SG0240, kumpel kupił 4 wtryski do Chryslera CRD żaden nie działał
-
A ja , głupi, kupiłem na allegro od Plakora sondę boscha (podobno pasującą do TS) - otrzymałem sondę dedykowaną do toyoty, która oczywiście po podpięciu pod kompa pokazała całkiem płaski wykres. :DDD
-
Używane to można błotniki kupic, zderzaki, części mechanicznych nie należy kupować w używce, chyba że chcesz ryzykować ;) Do tego jeszcze tak ważną część. Dlaczego chcesz wymieniać to koło? Sprzęgło rozumiem że się ślizga?
-
Odczuwam juz stuki przy zmianie begow,przy puszczaniu i dodawaniu gazu!Pozatym jakos autko zaczelo glosniej pracowac na biegu jalowym,juz nie mowiac o tym ze troche trzesie przy zapalaniu i gaszeniu...!!!
-
takie objawy niekoniecznie świadczą o uszkodzeniu koła dwumasowego,koszt jest zbyt duży aby gdybać
-
Jeżeli objawy nie wskazują w 100% na to koło, to najlepiej wstrzymać się z zakupem i przy sciągnięciu sprzęgła będzie można lepiej określić jego stan.
Tez ostatnio w takim silniku wymieniałem sprzęgło, obawiałem się, że z dwumasówką może być krucho, a okazało się że jeszcze ma się dobrze ;) Koszt takiego koła nie jest najmniejszy więc warto wszystko dokładnie sprawdzić.