-
1 załącznik(i)
Biały dym z wydechu
Witam zauważyłem od niedawna ze strasznie kopci mi moja AR 147 2,0 na biało i to bardzo duże chmury lecą, teraz to nawet nie mam jak sprawdzić czy to jest zwykła para czy spalają się spaliny ponieważ wymieniłem wydech końcowy na inny (zakupiony używany i jest sadza w środku) coś takiego mam:)..... Ale jak się silnik rozgrzeje to przestaje tak kopcić
-
Może to dymienie/parowanie jest spowodowane niską temperaturą? Rozejrzyj się na ulicy jak jest przy innych samochodach. Zimno + wilgotność daje takie właśnie parowanie (czasem bardzo intensywne) szczególnie wzmożone przy zimnym silniku i podczas postoju.
PS: swoją drogą ten wydech nieźle wystaje poza obrys zderzaka, chociaż może być to tylko moje wrażenie na tej fotce.
-
zgadzw siewystaje sporo ale te zdjecie jest poprzedniego wlasciciela ja u siebie schowalem go i wystaje minimalnie
-
Sprawdż czy nie ubywa płynu chłodniczego.
-
nie no wszystko jest jak najbardziej ok.. plyn jest na miejscu olej tez nie znika to chyba tylko para wodna ale w takich ilosciach masakra
-
Noo może jeśli jeżdzisz na bardzo krótkich odcinkach,przejedż się dalej zobaczysz czy dalej jest ten sam problem,miech się dobrze zagrzeje.
-
przejedź ze 30 km niech się dobrze wygrzeje i wtedy zobacz :)
jak nadal będzie dużo pary to coś nie halo
-
wiecie co wsumie zaowazylem minimalny ubt\ytek plyty chlodniczego ale teraz to nie wiem bo wczesniej sprawdzalem na zimnym silniku teraz bylem sie przejechac i troszku go ubylo
-
no na ciepłym to raczej powinno byc więcej
-
Co z tego że masakra... Temperatura za oknem taka to dymi...
Zimą będzie dymić jakby konklawe wybrało nowego papieża.
ECU dogrzewa sondy to wydech dymi na biało.