-
Szum turbiny
Panowie. Mam alfe 147 JTD 115 koni. Podczas jazdy, gdy turbina się załącza słyszę dość głośny szum (szzzzzzzz :) ) . W dodatku leci czarny dymek z tłumnika. Czuję, że może to być coś z intercoolerem, a dokładniej z dolotem... Podpowiedzcie mi, proszę! To moje pierwsze JTD....
-
Na moje oko nieszczelność w dolocie. A nie zauważyłeś, że się słabiej zbiera?
-
No właśnie delikatnie jakby słabsza była. Gdzie mam szukać usterki??
-
A ten głośny szzzzz to nie jest oznaka początku końca turbiny? Może bardzej ten dźwięk to świst?
Wysyłane z mojego LG-P970 za pomocą Tapatalk 2
-
Sprawdż przewody gumowe lubią pękać i wtedy i z może dlatego syczeeeeć.
-
Nie, nie. Proszę Cie, nie kracz z tą turbiną :) Gwizd swoją drogą słychać, ale zagłusza go ten szum... Kolego ANET przewody idące od coolera do turba i od zaworu, tak?
-
Cały - od turbiny aż do silnika :)
Zrób tak. Niech ktoś siądzie w samochodzie i przygazuje, a Ty nasłuchuj gdzie świszczy...
-
Nie życze Tobie turbiny. Tylko wiesz.... taka pomoc forumowa to troche wróżenie z fusów :) życze Tobie aby to był wąż
Wysyłane z mojego LG-P970 za pomocą Tapatalk 2
-
Dobra, spróbuje coś wymyśleć :) A jak nie to zaprowadzę alfę do TMiN i myślę, że tam się nią zaopiekują dobrze :)
-
Miałem ten sam problem,szukałem dziury na węzach i znalazłem,ale dopiero po sciągnięciu plastikowej pokrywy silnika ,bo dziurka wyleciała pod nią :rolleyes: