-
błąd poduszki AR 156
Witam. Chciałem zapytac bo mam błędy wyzwalacza poduszki bocznej pasażera i kierowcy nr 213 i 119. nie mogę ich skasować. Czy to bedzie wina tych kostek pod fotelem kierowcy i pasażera czy jeszcze gdzies indziej wina moze byc i jaka? Podobno są jeszcze jakies kostki gdzies w bagażniku? Które od czego sa? Czytałem juz na forum o poduszkach ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Z góry dzięki za pomoc.
-
Bardzo możliwe, ze masz problem z kostkami, może ich styki są zaśniedziałe. Jeśli błąd jest cały czas, nie usunąłeś przyczyny to go nie wykasujesz.
-
Kolego , w moim przypadku skończyło się na wymianie taśmy w kierownicy i sterownika poduszki od strony pasażera .
-
Co ma taśma kierownicy do poduszek bocznych ? NIC.
Po za tym jeśli nie przeczytacie poprawnie rodzaj błędu to możemy zgadywać.
Napisz poprawnie co komputer pokazuje i to najlepiej z "ostatniej wersji MultiEcuScan.
-
0E- wyzwalacz poduszki bocznej (kierowca) wartośc za wysoka przejściowy/obecny 213
0F - wyzwalacz poduszki bocznej (str.pasażera) wartość za wysoka Przejściowy/obecny 119
-
Temat zamknięty. Połączyłem na nowo kostkę pod fotelem kierowcy i błąd skasowałem przez komputer. Dzięki wszystkim za pomoc
-
Dzięki. W mojej 156 TS też wystarczyło ponownie podłączyć wtyczkę pod fotelem pasażera i wykasować błąd. Na ile starczy, to nie wiem.