-
Amortyzatory tył a stuki
Witam
Wymieniłem wczoraj amortyzatory na tyle wraz z poduszkami, odbojami i osłonami i teraz na delikatnych nierównościach słychać delikatne głuche pukanie. Jak się zakłada poduszkę do amortyzatora to przed poduszką jest taka podkładka z jednej strony płaska a z drugiej z wytłoczeniem, dałem ją wytłoczeniem do dołu, może to jest źle?
-
Miałem ten sam problem i u mnie wyszły gumy na drążkach reakcyjnych .Wymieniłem wszystkie 4 drążki i uspokoiło się wszystko
-
Zależy jakiej firmy założyłeś te amorki,kiedyś miałam taki przypadek że nówki stukały gorzej niż stare miały wadę fabryczną.
-
sprawdzi tylne zawieszenie drążki tuleje w piastach itp
-
Te dwa krótkie drążki wymieniłem, resztę sprawdzałem wyglądało dobrze najwyżej sprawdzę jeszcze raz.
-
Sprawdż i pisz co to było.
-
Sprawdziłem wszystko jeszcze raz i na pewno słychać u góry przy amortyzatorach może jest to wina tego że do kombi założyłem amortyzatory od sedana?
-
kiedyś patrzyłem na eperze to chyba mają inne numery poduszki amorków miedzy kombi a sedanem, ale pewny nie jestem.
-
witam, w sobotę zmieniałem sprężyny i poduszki w swojej SW i też mi pukało.
Sposób montażu: na amortyzator i sprężynę montujemy Wkładkę 1 (60663773), którą przykręcamy nakrętką 1. Następnie wkładamy kolumnę w gniazdo, montujemy Wkładkę 2 (60663774) i przykręcamy nakrętkę 2.
U mnie przyczyną była za wysoka nakrętka 1, która powodowała "nie przyleganie" wkładki 2 do 1. Pomiędzy wkładką 2 a gniazdem miałem 5mm luzu. I jeszcze ciekawostka nowo kupiona wkładka 2 (oryginalna) miała trochę inną "konstrukcję" od starej i mimo niższej nakrętki 1 nie przylegała idealnie. Stara wkładka pasowała idealnie.
może to Ci pomoże.
-
Trochę to trwało ale sprawdziłem jak pasują poduszki, wydaje mi się że przylegają dobrze do kielicha. Byłem na stacji diagnostycznej sprawdzić zawieszenie wszystko niby ok. Jak będę miał trochę czasu to założę z powrotem stare poduszki i zobaczę jak będzie.