-
2 załącznik(i)
Termostat [LOGI]
Witam.
Z góry informuję, że na pamięć znam tematy związane z termostatami, temp. otwarcia w zależności od roku produkcji, mimo tego potrzebuję Waszych wskazówek.
Silnik 1.9 JTD 115KM
Rok prod. 2004
temp. na zewnątrz 8st.
Termostat oryginał Ricambi od nowości czyli wychodzi na to, że temp otwarcia wynosi 78st jak pisał Maciek-156 w swoim temacie.
Mam dwa wykresy: Pierwszy bez włączonego ogrzewania w środku a drugi z włączonym ogrzewaniem na maksa 4 bieg nawiewu (widać od połowy drugiego wykresu).
Załącznik 75094Załącznik 75095
Nie pytam tutaj o sprawność termostatu, widać, że popuszcza za wcześnie o 3st, już przy 75st. Ciekawe co będzie przy -20 na zewnątrz. Zwracam się do Was z pytaniem czy zmieniać termostat czy nie? Głównie zastanawia mnie to czy silnik nie dostaje w dupe przy takiej temp. cieczy.
Pozdrawiam.
-
Mam tak samo u siebie od prawie 11 lat:) bo mam jeszcze fabryczny termostat, także nie bój dupy bo nie jesteś sam:P
-
Niestety diesel w zimie gorzej się nagrzewa niż benzyna,nieraz wymiana termostatu nie daje pożądanego efektu.
-
Czyli jak uważacie - niezdrowo dla silnika? czy nic się nie dzieje i cieszyć się jazdą? Silnik w sumie troszkę niedogrzany.. mogę butować i kręcić do czerwonego pola?:)
-
Każdy silnik jak ma cieplej jest lepiej dla niego ma wtedy większą sprawność,ale nie może być przegrzany,niedogrzany też niedobrze,termostat odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu chłodzenia,ale jak będziesz dobrze przyciskał powinien się zagrzać,tylko na zimnym go nie katuj.
-