-
Wykręcanie foteli
Witam, w związku z tym, że mam teraz do dyspozycji odkurzacz piorący i trochę czasu postanowiłem wyprać fotele i kanape :P Tylko ze względu na aktualną pogodę muszę je wykręcić, wyprać i wysuszyć w domu. I tu jest moje pytanie, czy są jakieś problemy przy wykręcaniu i ponownym przykręcaniu foteli? mam beżową welurową tapicerkę bez podgrzewania i elektryki. Widziałem że przykręcone są na imbusy ale wole zapytać żebym później nie miał zonka z ponownym montażem ;) Dodam, że kilka razy rozkręcałem cały środek do gołej blachy ale w Nissanie Terrano II gdzie spasowanie i widoczność śrub jest zupełnie inna :D
-
Generalnie nie ma z tym wiekszego problemu - najpierw odkrecasz maskownice przez ktora przechodzi pas (1 sruba na wkretak krzyzakowy), pozniej sam pas (sruba na klucz 17/18/19 - nie pamietam dokladnie), odkrecasz 4 sruby (imbusy) od mocowan fotela, odpinasz kable od poduszki i ew. podgrzewania foteli. Zeby bylo wygodniej mozesz przesuwac sobie fotel w przod i w tyl. Wtyczki od kabli znajduja sie w smiesznej plastykowej szufladce - wystarczy ja delikatnie wysunac, mozna tez ja wyjac dla lepszego dostepu. Fotel wychodzi latwo - trzeba go uniesc lekko do gory, bo z tylu fotela, od strony tunelu wchodzi w nadwozie krotki szpikulec. Kiedy bedziesz montowal fotel z powrotem uwazaj, zeby nie porysowac sobie budy w miejscach mocowania fotela.
Uwaga: Przed rozlaczaniem wtyczki od poduszki koniecznie odlacz ujemna kleme akumulatora i odczekaj kilka minut.
-