Witam wszystkich. Mam problem z moim autkiem. Po wymianie wariatora zaczeło telepac silnikiem na biegu jałowym ,gdy jest na biegu i jade to jest ok. dobrze przyspiesza ,silnik pracyje równo. Czy moze to być wina zle ustawionego zapłonu ??
Printable View
Witam wszystkich. Mam problem z moim autkiem. Po wymianie wariatora zaczeło telepac silnikiem na biegu jałowym ,gdy jest na biegu i jade to jest ok. dobrze przyspiesza ,silnik pracyje równo. Czy moze to być wina zle ustawionego zapłonu ??
Ja też właśnie jestem po wymianie wariatora i od tego czasu gdy silnik jest zimny pracuje nierówno nie chce sie w kręcić na obroty zastanawiam sie czy to nie jest zbig okoliczności i poprostu trzeba świece wymienić albo tak jak napisał przdmówca źle ustawony zapłon. I co wy na to co poradzicie.
Ps: po wymianie waraitora alfuna była pdłaczona do komp nie wykryto żadnego błędu!
złe ustawienie wariatora nie powoduje bledu który byłby podany przez program diagnostyczny.
Takie ustawienie skutkuje tylko złą pracą silnika i złymi parametrami adaptacyjnymi.
nie szukaj błedu tylko odczytaj parametry adaptacyjne, szukaj TRA, FRA oraz Lambda regulation row 1.
Podejście diagnosty to mnie troche dziwi ponieważ i examiner oraz bosch kt 505 ma odczyt tych parametrów, w boshu to chyba sie nazywa lambda 1 oraz lambda 2 i ma byc około 0 % a bedzie napewno około 100 %.
a jak mozna wariator w ogole zle ustawić?? :PCytat:
Napisał bubu321
rozrząd jest zle ustawiony i to wszystko, ustawiamy pierwszy tłok GMP i przykladamy blokady do krzywek jesli jest ok szukamy dalej gdzie jest problem.. inaczej to tylko takie gdybanie
Raczej trudno uwierzyć w takim przypadku w zbieg okoliczności. Natomiast jest duże prawdopodobieństwo, że mechanicy źle poskładali rozrząd. Jak już było niejednokrotnie opisywane na forum, często przygodni mechanicy podejmują się takich czynności w TS, a potem są problemy. Blokady i czujnik zegarowy to jeszcze nie wszystko - trzeba mieć odpowiedną wiedzę, jak te przyrządy wykorzystać. Przy wymianie rozrządu bardzo ważne jest też odpowiednie ustawienie znaków paska ze znakami na kole wałka wydechowego i kole wału korbowego.
no bo we V6 nie ma wariatora i jeszcze na namalowane znaki szło by ustawić od biedy ale w TSie po odkreceniu wariata po prostu sie nie da bez blokad wałka ssącego prawidłowo ustawić, szkoda tylko ze mechaniory bez sumienia sie tego podejmują wierząc w swoje doswiadczenie :roll:
no niestety musicie jechać do mechaników na reklamacje;/ sam też przez to przechodziłem, 3 razy mi rozrząd składali, dopiero za trzecim przyjechał koleś z ASO i poskładał jak należy...