-
Gtv v6tb
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-v6-...C26597861.html
Wiem że to chyba najtańsza Gtv na świecie.. ale tak na rzut oka po zdjęciach jak ocenić takie ogłoszenie..
Co jest najbardziej awaryjne w V6TB co może być na dzień dobry do zrobienia co by powodowało że auto jest tak tanie ?
Co do wnętrza patrząc po fotach sądzicie że da się to domyć i zaimpregnować do poziomu czystego, zadbanego wnętrza ?
Czy za ten hajs może okazać się że warto kupić sobie taką Gtv ? bo te V6TB kusi :P
-
Największa niewiadoma to oczywiście stan sprężarki/turbiny. Jej wymiana, bądź regeneracja może przewyższyć wartość samochodu :)
-
-
i kupno termostatu graniczy z cudem
-
Bez przesady...... Naprawa turbiny kosztuje mniej więcej tyle co każdej innej i termostat normalnie w sklepie kupujesz. Problem jest jedynie w tym że ten silnik jest bardzo czuły na wszelkie zaniedbania. Bardzo czuły układ zapłonowy (WN) i jednocześnie dość drogi. Sterowanie doładowaniem i dolot.... Zaniedbanie czegokolwiek kończy się problemami z mocą lub nawet z normalną pracą silnika. Dlatego niewiele jednostek V6TB może się poszczycić nominalną mocą..... Eksploatacja tego silnika wymaga wiedzy. Kupno zaniedbanego modelu będzie się długo mścić. Ale zadbany i dopieszczany się odwdzięcza.
I generalnie nawet "dobre" warsztaty samochodowe robią wielkie oczy na widok tej jednostki. Nie mają pojęcia o niej jak o eksploatacji wielbłąda. Dlatego powiedziałbym że to jednostka dedykowana dla osób które same naprawiają auta.
-
jak by byla prosta sprawa termostatu jezdzil bym swoja zima a takto trafila do garazu takze sprawdz dostepnosc u siebie w sklepie i wiedz ze zrobisz na tym fortune (-=
-
We Wrocławiu w sklepie Fiata. Chyba że V6TB w 166 ma inny termostat niż gtv V6TB. Drobne różnice w zapłonie są ale wreszcie nie dostrzegłem.
-
mnie szukalo pol lodzi i rozkladali wszyscy rece.........
-
Z tym termostatem i cudem to lekka przesada. Na alledrogo są dostępne z dwóch źródeł kolego.