-
Czujnik temperatury
Witam. Od początku posiadania Alfy nie pokazuje mi temperatury otoczenia prawdopodobnie został osunięty albo uszkodzony bo wiem od poprzedniego właściciela że był stuknięty z prawej strony a z tego co mi wiadomo to ten czujnik jest w prawym lusterku(?) . Moje pytanie czy dałbym rade samemu zamontować taki czujnik i czy idzie dostać taką cześć?
-
Niestety czujnik jest integralną cześcią lusterka zewnętrznego po lewej stronie,można rozebrać lusterko próbować coś działać ale czujnika samego nie dokupisz.
- - - Updated - - -
Chyba że masz anglika to w prawym lusterku.
-
Dokładnie trzeba wymienić lewe lusterko, tylko uważaj żeby nie wymienić na lusterko z anglika bo tam jest z prawej
-
Czyli zrozumiem że po wymianie takiego lusterka automatycznie będzie działał czujnik. Nie będzie to prosta sprawa bo to jeszcze trzeba kolor dobrać pod karoserie heh.
Ale dzięki za wyjaśnienie! :)
-
Kup sobie dobrą używkę i sobie polakieruj pod kolor,a jak znajdziesz w kolorze to będzie bajka i po problemie.Pozdrawiam ANET.
-
nic nie musisz dobierać.
Nakładka jest bardzo łatwo przekładalna.
Wystarczy wyciągnąć samo szkło lusterka, pod szkłem nakładka jest mocowana 4 zaczepami.
Pozdrawiam
-
Mam ten sam problem. Mam lewe lusterko z anglika i nie mam czujnika. Wiem bo lusterko już rozebrałem. Jeżeli masz lusterko europejskie to wystarczy wymienić czujnik, który kosztuje około 20-30 zł. Jeżeli w ogóle nie masz czujnika tak jak ja to gorsza sprawa bo w ogóle nie ma okablowania. Moje lusterko jest tak zapieczone że nie idzie je kompletnie rozkręcić i wpuścić dodatkowe przewody. Mój plan wygląda tak żeby kupić taki czujnik http://allegro.pl/czujnik-temperatur...770476211.html i zamontować go w lusterku ale w tej części zaraz przy szybie. Mam tylko pytanie czy te przewody od czujnika to te dwa zaraz z kraju po prawej stronie kostki? Wydaje mi się że tak bo mam te dwa złącza wolne a pozostałe funkcje lusterka działają (ogrzewanie, sterowanie). Co o tym myślicie?