Witam. Mam pytanie do forumowiczów posiadających ten samochód oraz specjalistów od LPG. Czy istnieje możliwość "zagazowania" 3.2 V6 z Alfy GT? Jak wyglądało by przy tym jej spalanie i co z awaryjnością? Z góry dzięki za odpowiedź.
Printable View
Witam. Mam pytanie do forumowiczów posiadających ten samochód oraz specjalistów od LPG. Czy istnieje możliwość "zagazowania" 3.2 V6 z Alfy GT? Jak wyglądało by przy tym jej spalanie i co z awaryjnością? Z góry dzięki za odpowiedź.
kup zagazowaną
nie przerabiaj kolejnego 3.2 na gaz
bo niedługo same gazówki zostaną...
A jak ma się to do różnic spalania? I czy wiesz może jak się sprawuje ta instalacja?
O gazowaniu V6 jest temat.
GT 3.2 z gazem. Wiocha, Panie.
dla niektórych "wiocha" to coupe w dieslu... ( GT podobno się zalicza do tego )
i kolejne głupie przegadywanie że gaz to złoooooo itp
do autora tematu - istnieje możliwość porządnego zagazowania 3.2 bez problemów
Pytanie to jest tylko jedno, o opłacalność, ile kilometrów zamierzasz robić, i jak długo trzymać auto. Koszt instalacji pewnie wyjdzie z 3-4 tys żeby to zrobić porządnie i zapomnieć o instalacji. To te 10 tys. rocznie pasuje robić, i mieć auto więcej jak 3 lata. Tematów o gazowaniu V6 jest bardzo dużo, użytkownik Grzesiekk ma chyba 3,2 Gt z gazem o ile dobrze pamietam.
Dobry gaz to żadna profanacja, no chyba ze wszytko co alternatywne to zło.
Ok dzięki za odpowedzi. Skontaktuje się z Grześkiem :)
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy 3.2 V6 jest na bezposrednim wtrysku?
W GT masz porządną włoską V6 z konwencjonalnym wtryskiem. Natomiast w Brerze i 159 sa V6 z Australi z bezpośrednim wtryskiem.