-
Woda w halogenach
Czy ktoś już walczył z parującymi światłami przeciwmgłowymi ? Po każdym myciu / większym deszczu zbiera mi się w nich woda i zaparowują. Próbowałem je uszczelnić silikonem , lecz nic to nie pomogło. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić ? Z góry dzięki za pomoc.
-
Woda może dostaje Ci się od tyłu przez osłonkę a nie szkło? Sprawdż uszczelkę w tylnej części halogenów.
-
Uszczelka z tyłu halogenu, tam gdzie sie wsadza żarówkę. Pewnie jej nie ma albo powiedziała papa.
-
popękana uszczelka lub obudowa lub brak któregoś elementu.
-
4 załącznik(i)
Wymontowałem halogeny, i uszczelka w dekielku jest jak najbardziej cała. Obudowy też są całe, nie mają śladów pęknięć itp. Nie wydaje mi się, żeby też czegoś brakowało, ale na wszelki wypadek wstawię kilka zdjęć. Czy ten szary 'korek' z tyłu , zaraz obok gniazda musi być wciśnięty do końca czy wręcz przeciwnie wysunięty ???
-
Koreczek to jest odpowietrznik zobacz czy jest drożny i nie stosuj tyle czerwonego silikonu są czarne paskudnie to wygląda/czerwony jest silnikowy do wysokich temperatur/.
-
Jak mam sprawdzić czy te odpowietrzniki są drożne? A co czerwonego silikonu to i tak na halogen idzie maskownica więc nic nie widać :)
-
Odpowietrznik nie powinien pozwolić dostać się wilgoci/wody/ do środka halogenu,jeśli uszczelki są w porządku i szkło też jest dobrze doklejone do obudowy nie ma mowy by woda była w środku zobacz czy jak polejesz wodą po nim to będzie widać którędy woda dostaje się do srodka.