Witam podajcie mi wszystkie morzliwe rzeczy strzałów w filtr powietrza na zimnym silniku, bo juz nie mam pojęcia co robić. Jak odpinam aku na nc nie występują ale po przejechaniu paru km powracają
AR 156 2.0 TS +LPG
Printable View
Witam podajcie mi wszystkie morzliwe rzeczy strzałów w filtr powietrza na zimnym silniku, bo juz nie mam pojęcia co robić. Jak odpinam aku na nc nie występują ale po przejechaniu paru km powracają
AR 156 2.0 TS +LPG
a komputer podłączałeś
podłączałem i jest ok
Strzały w kolektor ssący? Znaczy zawory ssące niedomknięte w momencie zapłonu, np. przestawiony pasek rozrządu, samozapłon w momencie napełniania ale tutaj by cewka musiała odpalić świecę za wcześnie, więc może błędny sygnał od czujnika położenia wału, poza tym niedopalona mieszanka, tylko że tutaj to strzał w kolektor wydechowy.
a po przestawieniu rozrządu występują inne obiawy? bo mam to tylko na zimnym przez jakies 30s potem jest ok. Po odpaleniu jakies 10-15s jest dobrze potem nastają strzały i za 30 s znowu dobrze i juz cały dzień ok
Jeśli po odpięciu akumulatora nie strzela to znaczy, że instalacja nie domyka gazu. Znajdź bezpiecznik od całej instalacji (pewnie jest osobny kabel od aku), odepnij i sprawdź. Sam piszesz, że jak gazu w zbiorniku brak to problemu nie ma.